Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Krāšņi izskanējis 3. Starptautiskā Operetes festivāla Galā koncerts

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 13. jūlijā, Ikšķiles brīvdabas estrādē izskanēja 3. Starptautiskā Operetes festivāla Galā koncerts, kurā kopumā piedalījās 12 solisti no piecām valstīm, - Sonora Vaice, Itālijā dzīvojošā Anta Jankovska, Irma Pavāre un septiņi ārvalstu solisti. Programmā skanēja populāras austriešu, ungāru un franču klasisko operešu mūzikas lappuses – Johana Strausa, Karla Cellera, Karla Millekera, jubilāru simtgadnieku Franča Supē un Žaka Ofenbaha, kā arī citu komponistu populāra operešu mūzika solistu, dejotāju un operetes orķestra sniegumā.

Galā koncertā piedalījās Elizabete Jārmane (soprāns, Austrija), Ingrīda Kazemekaite (soprāns, Lietuva), Marija Arutiunova (soprāns, Lietuva), Anta Jankovska (soprāns, Itālija), Telmans Guževskis (tenors, Izraēla), Davids Hojsaks (tenors, Austrija/Serbija), Andrius Apsega (baritons, Lietuva), kā arī latviešu operetes solisti - Sonora Vaice (soprāns), Laura Purena (soprāns), Irma Pavāre (mecosoprāns), Emīls Kivlenieks (tenors), Nauris Indzeris (baritons), Operetes orķestris un diriģents Atvars Lakstīgala. Festivāla mākslinieciskā vadītāja un producente Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Svētdiena bija paredzēta mazākajiem kultūras mīļotājiem, - Ikšķiles vidusskolā norisinājās teatrāls piedzīvojums bērniem “Radām opereti!”, kurā jaunākā paaudze dažādās darbnīcās iepazina operetes dažādos elementus. Ikšķiles viduskolas telpās bija izveidotas sešas meistardarbnīcas, kurās bērni kopā ar darbnīcu vadītājiem – iemīļotiem pasaku un operešu tēliem – paši veidoja operetes uzvedumam nepieciešamās sastāvdaļas: Dziesmas darbnīcā kopā ar Karlsonu mācījās dziesmu, Dejas darbnīcā ar Pauku un Šmauku iestudēja deju un kustības, Grima darbnīcā pie Sniegbaltītes ar rūķīšiem un Masku darbnīcā pie Brēmenes muzikantiem paši pārtapa par meža iemītniekiem, Runas darbnīcā ar Annu un Elzu no “Ledus Sirds” apguva runas mākslu, bet Rekvizītu darbnīcā ar Minhauzenu kopīgi izgatavoja ruporus, boksa cimdus un diadēmas.

Festivāla noslēgumā svētdien plkst. 16:00 laukumā pie Ikšķiles brīvdabas estrādes starp Līvciema un Ganu ielām ikvienam vēl būs iespēja baudīt aktivitātes svaigā gaisā un izbraucienu ar gaisa balonu – gaisa balona lidojumu atsaitē. Tas ir lidojums no zemes virsmas līdz 20-30 metru augstumam, izmantojot atsaites sistēmu, kas gaisa balonu pastāvīgi noenkuro stacionārā punktā.