Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Laura Teivāne debitēs „SILVA. Čardaša karaliene” papildizrādē Liepājā

Redakcija
Redakcija

19. aprīlī plkst. 18:00 Liepājas teātrī notiks operetes “SILVA. Čardaša karaliene” izrāde ar Antu Jankovsku (soprāns) titullomā, taču lielā skatītāju pieprasījuma dēļ plkst. 14:00 notiks papildizrāde ar liepājnieces, jaunās, talantīgās Lauras Teivānes (soprāns) debiju Silvas lomā. “Man lomu debijas vienmēr ir satraucošas. Šoreiz īpaši tādēļ, ka tā notiks Liepājas teātrī, kur es pirmo reizi savā karjerā pirms aptuveni 10 gadiem piedalījos izrādē - biju dejotāja amerikāņu bandā Leonarda Bernsteina mūziklā “Vestsaidas stāsts”, turklāt dziedāt Silvas lomu jau sen ir bijis mans sapnis viņas rakstura īpašību un enerģiskās mūzikas dēļ,” tā par savu debiju stāsta Laura Teivāne.

Laura Teivāne absolvējusi Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolu un ieguvusi maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Šobrīd ir Latvijas Nacionālās Operas un Baleta un Operetes teātra soliste. Lauras repertuārā ir tādas lomas kā Blanša de la Forsa F. Pulenka operā “Karmelīšu dialogi”, Mikaēla Ž. Bizē operā “Karmena”, Maija Z. Liepiņa operā “Turaidas roze”, Nāra A. Dvoržāka operā “Nāra”, Čehijā. Sadarbībā ar Operetes teātri 2016.gadā iestudējusi Madlēnas de Foblā lomu Paula Abrahama operetē “Balle Savojā” un tajā pašā gadā talantīgā vokāliste saņēmusi arī Lielās Mūzikas balvas nomināciju kā “Gada jaunais mākslinieks 2016”.

Operete “SILVA. Čardaša karaliene” ir vispopulārākais ungāru komponista, Jaunās Vīnes operetes skolas lielmeistara Imres Kālmāna skatuves darbs. Iestudējuma darbība norisinās ārpus vēsturiskā laika robežām, jo iestudējuma veidotāju komanda ļaujas Silvas spēcīgā rakstura dabai. kas atklāj pāri laikam stāvošas vērtības. Skatītājus šajā iestudējumā sagaida arī nestandarta žanriskie risinājumi – operetes, operas un kabarē žanru motīvi, laikmetīgā cirka elementi, čigāniski temperamentīgi smeldzīgas izpausmes un ritmi, ieceri lieliski papildina arī kostīmu filozofija.

Operetes stāsts ir par divām pasaulēm, kas gan konfrontē, gan savijas divu mīlnieku – Silvas un Edvīna, mīlas stāstā. Silva Varesku ir slavena, publikas iemīļota kabarē dziedātāja – multimāksliniece, kas savā būtībā ir pasaules vēriena personība. Viņas iekšējā pasaule nepazīst robežas, viņas neparasti spēcīgā personība ir fascinējoša. Ar savu patieso dabu Silva aizrauj, cilvēki viņas ietekmē kļūst labāki. Viņu iemīl Edvīns fon Liperts-Veilersheims, kuram ir paredzēta līgava no aristokrātiskās pasaules – bērnības draudzene Stasija. Silvai, māksliniecei pašā karjeras plaukumā, jāizdara izvēle starp mākslu un mīlestību.

Lomās: Silva – Anta Jankovska (soprāns, Itālija, plkst. 18) un Laura Teivāne (soprāns plkst.14), Edvīna lomā Dainis Skutelis (plkst. 18), Nauris Indzeris (plkst. 14), Stasijas lomā Valērija Koļago, Bonija lomā Kārlis Rūtentāls (plkst. 18), Emīls Kivlenieks (plkst. 14), Guntars Ruņģis, Irma Pavāre, Artūrs Mangulis, kā arī Operetes teātra kora mākslinieki, dejotāji un orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Iestudējumu veidojuši: diriģents Atvars Lakstīgala, režisors Juris Jonelis, horeogrāfe Ieva Kemlere, scenogrāfs Didzis Jaunzems, kostīmu māksliniece Elīna Milta-Niedrāja, gaismu mākslinieks – Ivars Vācers.

Opereti „SILVA. Čardaša karaliene” Rīgā varēs redzēt arī Rīgā, 17. aprīlī plkst. 19:00 VEF Kultūras pilī. Biļetes „Biļešu Paradīze” kasēs un internetā. Informācija JAUNUMI