Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Latvijas Operetes fonds prezentē jaunās telpas un iepazīstina ar tuvākajiem projektiem

Redakcija
Redakcija

Sākot ar šā gada februāri, Latvijas Operetes fondam, pēc četriem darbības gadiem, ir birojs Vecrīgā, bijušajā Mākslas darbinieku namā. Pie šīm telpām fonds ticis, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam. Savukārt par Latvijas Operetes fonda patronesi kļuvusi pazīstamā uzņēmēja un Latvijas kultūras dzīves pazinēja Ilze Jurkāne.

Par to otrdien, 7.februārī, notikušajā preses pasākumā žurnālistiem un lūgtajiem viesiem pastāstīja Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja Agija Ozliņa-Kozlovska. “Pēc fonda četru gadu darbības beidzot esam tikuši pie sava biroja, un tagad mums ir vieta, kur darīt to darbu, ko neviens neredz, ikdienas darbu – no agra rīta līdz vēlam vakaram, lai skatītājiem nodrošinātu skaistas izrādes un koncertus. Mums ir vieta, kur satikties, kur varam sapņot un lolot savas ieceres. Šeit ir pietiekami daudz vietas arī mēģinājumiem, nepieciešamības gadījumā varam izmēģināt par nelielus deju numurus. Tāpēc visi esam ārkārtīgi gandarīti un šis ir pirmais, mums ļoti nozīmīgais solis, lai mūsu praktiskā darbība kļūtu vēl efektīvāka, solis – ceļā uz operetes teātra atjaunošanu Latvijā.” Vēl fonda vadītāja uzsvēra: “Mums, protams, ir nepieciešama arī teātra ēka – mājas Operetes teātrim, telpas teātra izrāžu norisei, jo mūsu mērķis ir, lai visā Latvijā skan šis šarmantais, skaistais, visiem viegli saprotamais un jauneklīgi dzīvespriecīgais, brīnišķīgais operetes žanrs!”

Stāstot par fonda biroja telpām, Agija Ozoliņa-Kozlovska atgādināja, ka darbs pie operetes atdzimšanas jau notiek vairāku gadu garumā. “Latvijas Operetes fonds dibināts 2013.gada vasarā, un drīz tam apritēs jau četri gadi. Esam rakstījuši neskaitāmus projektus, kas tikuši iesniegti gan Valsts Kultūrkapitāla fondā, gan Rīgas Domē, gan citās pašvaldībās. Lielākoties esam tikuši atbalstīti, par ko liels prieks, taču nekad neesam saņēmuši atbalstu biroja darbam un telpām. Tāpēc vēl jo vairāk vēlos uzsvērt, cik esmu pateicīga VKKF par šo piešķīrumu, kas šogad ļauj mums strādāt normālā birojā, ka esam saņēmuši šādu uzticēšanos un atzinību. Kopā esam vairāk nekā simts cilvēku, tādēļ esam patiesi gandarīti, ka mums ir savs birojs!”

Runājot par Latvijas Operetes fonda tuvākajiem plāniem, Agija Ozoliņa-Kozlovska atgādināja par jau paveiktajiem darbiem (iestudētas operetes “Klīvija”, “Jautrā atraitne”, “Balle Savojā”, bērniem domātā izrāde “Paukojam un šmaukojam”, iestudētas vairākas koncertprogrammas, par tradīciju kļuvuši Operetes Jaungada koncerti gada nogalēs un dibināts Operetes festivāls, kas 2015.gada jūlijā notika Ikšķilē), uzsvēra, ka jau pēc nedēļas – 14.februārī – Rīgas Latviešu biedrības namā notiks fonda rīkotais Valentīndienas koncerts “Ak, mīlestība, mīlestība!”, februārī un martā Latvijas Operetes fonds ar izrādēm “Jautrā atraitne” un “Balle Savojā” viesosies Vidzemes koncertzālē “Cēsis” un Latgales vēstniecībā GORS, aprīlī operešu izrādes būs skatāmas arī Ziemeļblāzmā, bet 15.jūlijā pērn atjaunotajā Ikšķiles estrādē norisināsies Otrais Operetes festivāls, uz kuru laipni tiek aicināts ikviens interesents.

“Mūsu draugu un atbalstītāju loks aug, tādēļ esam gandarīti un patiesi pagodināti par vēl vienu jaunumu – par Latvijas Operetes fonda patronesi piekritusi kļūt pazīstamā uzņēmēja un mākslas pazinēja Ilze Jurkāne,” atklāja A. Ozoliņa-Kozlovska.

Fonda jaunā patronese Ilze Jurkāne atzina, ka, viņasprāt, Operetes teātris ir kaut kas tāds, kam Latvijā pavisam noteikti ir jābūt. “Īpaši svarīgi tas ir šajos laikos, kad ir tik daudz negāciju --, tad ir jābūt kaut kam jautram, skaistam un gaišam, kas mūsu dzīvi padara labāku un priecīgāku. Operetes žanrs pavisam noteikti tāds ir, jo operetē ir viss – laimīgas beigas, skaisti tērpi, laba mūzika. Manuprāt, tieši operete ir labs veids, kā bērnus pieradināt pie mūzikas un teātra.” Tāpēc Ilze Jurkāne uzskata – šobrīd, kad fonds ir ticis pie šīm telpām, ir jārunā ar Kultūras ministriju un valdību, lai gūtu atbalstu Operetes teātra atjaunošanai, jo, viņasprāt, šāds projekts nevar būt balstīts tikai uz entuziasmu un cilvēku labas sirds centieniem. “Es arī centīšos to atbalstīt un runāšu par to, kur vien iespējams. Jārunā pat līdz apnikumam, jo zinu, ka tieši tad lietas sāk iekustēties,” ar smaidu piebilda I. Jurkāne.

Atgādināsim, ka Latvijas Operetes fonda tuvākie pasākumi ir Valentīndienas koncerts “Ak, mīlestība, mīlestība!” (14.februārī Rīgas Latviešu biedrības namā), kā arī fonda viesizrādes Vidzemes koncertzālē “Cēsis” un Latgales vēstniecībā GORS.

Video ieskats preses konferencē

Sekojiet informācijai:
Latvijas Operetes fonda mājas lapā www.operetesfonds.lv;
sociālajos tīklos Facebook.com/LatvijasOperetesFonds
un Draugiem.lv/ LatvijasOperetesFonds

Latvijas Operetes fonds, apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Rīgā operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu un orķestri. Operetes izrādes varat noskatīties Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” un citviet Latvijā.