Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


4. Starptautiskais Operetes festivāls piedāvās krāšņu programmu

Redakcija
Redakcija

No 7.līdz 12.augustam Ikšķilē vairāku dienu garumā norisināsies jau 4. Starptautiskais Operetes festivāls, piedāvājot krāšņu programmu, kurā būs pārstāvēti dažādi muzikālā teātra žanri, dažādām muzikālajām gaumēm un paaudzēm. Šogad īpašie viesi būs Kijivas Akadēmiskā operetes teātra (Ukraina) vadošie solisti, kuri piedalīsies festivāla kulminācijā – GALĀ koncertā 12. augustā Ikšķiles estrādē. Kā ierasts, Galā koncerts noslēgsies ar romantisku Valšu vakaru.

«Ikšķiles Operetes festivālā man ir uzticēts diriģēt Galā koncertu, kas parādīs Operetes teātra plašās žanriskās iespējas, Muzikālā teātra žanru dažādību. Koncertā klausītājiem būs iespēja dzirdēt, J. Štrausa, I. Kālmana, F. Lehāra skaistākās operešu melodijas, arī melodijas no slaveniem mūzikliem, taču lielākais pārsteigums – pirmo reizi festivāla Galā koncerta programmā tiks iekļautas arī vispopulārākās operu melodijas, piemēram, Ž. Bizē, Dž. Verdi, Dž. Pučīni. Programmu neapšaubāmi kuplinās arī mūsu lieliskie dejotāji. Savukārt pēc divdaļīgā koncerta katrs koncerta klausītājs ir aicināts iejusties īstā Vīnes balles atmosfērā, laižoties dejā Valšu vakarā, kas ir unikāls un tikai šim festivālam raksturīgs,» aicina Operetes teātra diriģents Atvars Lakstīgala.

Festivālu svētdien, 7.augustā, plkst.12 Ikšķiles ev. Lut. baznīcā ieskandinās koncerts «VIVAT!» ar Latvijas jauno talantu Rūtas Martinovas (soprāns), Patrīcijas Kozlovskas (soprāns), Dāvida Loka (tenors), Marisa Lakstīgalas (balss), Henrija Kozlovska (klarnete) u.c. piedalīšanos. Ieeja koncertā – bez maksas.

Festivāla turpinājumā 10.augustā Ikšķiles Tautas namā norisināsies pasākums «Muzikāla saruna pie kafijas tases», koncertā ar odziņu, skatītājiem izvietojoties pie apaļajiem galdiem, valdīs īpaša gaisotne, kurā mīsies dzirkstoša mūzika, personiska saruna un urdoši jautājumi par un ap muzikālā teātra daudzveidību. Koncertā piedalīsies Kijivas Akadēmiskā valsts operetes teātra soliste Mariana Bodnar (soprāns), viņas kolēģi un Agija Ozoliņa-Kozlovska (pianiste).

11.augustā Ikšķiles centra laukumā bērni un viņu vecāki tiek aicināti uz «Supervaroņu 360° 3D ceļojums bērniem» – aizraujoši izzinošu 360° 3D virtuālās realitātes ceļojumu, ar aktivitātēm, radošajām darbnīcām un citiem pārsteigumiem.

Savukārt 12.augustā festivāls noslēgsies ar diviem krāšņiem pasākumiem: plkst.19 Ikšķiles estrādē norisināsies «GALĀ koncerts», bet plkst.22 – «Valšu vakars». Galā koncertā piedalīsies Kijivas Akadēmiskā valsts operetes teātra vadošie solisti, Oļena Arbuzova (soprāns), Valērija Tulis (soprāns), Anatolijs Pogrebnijs (tenors), Oleksandrs Čuvpilo (tenors), Operetes teātra solisti Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns/Itālija), Jolanta Strikaite (soprāns), Ilona Bagele (mecosoprāns), Nauris Indzeris (baritons) u.c., kā arī Operetes teātra dejotāji un simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Programmā – dažādu muzikālā teātra žanru mūzika. Savukārt «Valšu vakarā» elegantos un jautros J. Štrausa un citu komponistu visaizraujošākos valšus un polkas jums spēlēs Operetes teātra orķestris, radot pacilātu, īpašu romantiskas vasaras nakts gaisotni un neaizmirstamas izjūtas, izbaudot īstu Vīnes deju tūri zem klajas debess, uz skatuves, blakus orķestrim.

«Šo festivālu veidojam par prieku cilvēkiem, kā dāvanu labākajam draugam! Ar mīlestību, sirsnību, ar vislabākajiem novēlējumiem, izteiktiem mūzikas valodā, atbilstoši izvēloties un ietverot programmā tikai visskaistāko un pozitīvu lādiņu nesošo mūziku. Festivālam būs divas tematiskās līnijas: muzikālā teātra – operetes teātra žanru daudzveidība un „vārds jaunajiem” kā kultūras nākotnes nesējiem, tāpēc divi no pieciem festivālā ietvertajiem pasākumiem vistiešākajā veidā ir saistīti ar bērniem un jauniešiem. Lai gan šis ir ļoti sarežģīts laiks visiem, un tāpēc šoreiz nerealizēsim visu sākotnēji iecerēto festivāla apjomu. Tomēr es ļoti priecājos, ka jaunajā Ogres novadā tiek turpinātas Ikšķiles kultūras tradīcijas un, ka tāpat kā iepriekš festivāls top sadarbībā ar pašvaldību, un ir Ogres novada pašvaldības, Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta pārvaldes un Ikšķiles Tautas nama atbalstīts,» skaidro Operetes teātra valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska

«Esmu gandarīta par uzaicinājumu piedalīties šajā skaistajā notikumā – Starptautiskajā Operetes festivālā Ikšķilē. Joprojām atceros aprīlī notikušo fantastisko koncertu Rīgā, kurā biju uz skatuves kopā ar māksliniekiem no Latvijas. Skatītāju ovācijas, tik sirsnīga, sajūsmināta publika, brīnišķīgi cilvēki visapkārt, es jutu milzīgu atbalstu un rūpes šajā nomāktajā, Ukrainai un man tik grūtajā laikā. Tāpēc es ļoti ceru jau pavisam drīz atgriezties skaistajā Latvijā un uzstāties festivālā! Skanēs dažādu žanru un stilu mūzika no dažādām pasaules valstīm, lai parādītu muzikālā teātra žanrisko daudzveidību un, protams, būs daudz operešu āriju,» uzsver ukraiņu soliste Mariana Bodnar.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un https://www.bilesuparadize.lv/lv/or...
Biļešu cenas: EUR 10 – 35. Pērkot biļetes ar ISIC, ITIC karti un grupas biļeti (sākot no 10 personām) – 10% atlaide, grupas biļeti (sākot no 20 personām) – 20% atlaide; bet ar apliecību “Goda ģimene” (3+ Ģimenes karte) – 40% atlaide. Iesakām biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā līdz 25. jūlijam par draudzīgākām cenām, jo tuvojoties pasākumam un pasākuma dienā cenas tiks paaugstinātas.

Informācija par festivālu un tā māksliniekiem pieejama gan sociālajā tīklā «Facebook»: https://www.facebook.com/OperetesTe... gan Operetes fonda mājaslapā: OPERETES TEATRIS - JAUNUMI