Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Latvijas un Somijas mākslinieku sadarbības projekta “3 musketieri. Uz austrumiem no Vīnes” pirmizrāde Helsinkos

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 2. aprīlī, pirmizrādi Helsinku skatuves mākslas centrā “Madhouse Helsinki” piedzīvos Latvijas un Somijas mākslinieku sadarbībā tapusī izrāde „3 musketieri. Uz austrumiem no Vīnes”. Latvijas puses radošā komanda – režisors Valters Sīlis, dramaturgs Jānis Balodis, māksliniece Ieva Kauliņa un operators Dainis Juraga – jau ir devusies uz Helsinkiem, kur aizrit pēdējās izrādes mēģinājumu dienas kopā ar trim somu aktieriem – Karlu Almu (Carl Alm), Noru Dadu (Noora Dadu) un Matti Raitu (Matti Raita) no Klokrikes teātra (Klokricketeatern). Izrāde tikusi veidota gan Helsinkos, gan Rīgā. Darba Latvijas pirmizrāde notiks 2016. gada 11. maijā Ģertrūdes ielas teātrī.

“3 musketieri. Uz austrumiem no Vīnes” sākas ar to, kā trīs franču aristokrāti, musketieri no 17. gadsimta sākuma, pēkšņi attopas kādā Vīnes pievārtē. Atoss, Portoss un Aramiss, devušies gulēt vēl 17. gadsimta Francijā, pamostas 21. gadsimta Vīnē šodien. Mēģinot atrast zirgus, kas viņus aizvestu atpakaļ uz Franciju, viņi sastop cilvēkus, kas tiem piedāvā doties kaut kur ceļā ar „vilcienu”, kā viņi to dēvē. Tā kā musketieriem nav iespējas doties atpakaļ, viņi nolemj doties uz priekšu – izpētīt noslēpumaino Eiropas Austrumu teritoriju un darīt to, ko vislabāk prot – cīnīties. Jautājums tikai, par ko un kā dēļ?

Izrādei dots apakšvirsraksts mockumentary musical – mokumentārais mūzikls –, jo būtiska loma tajā tiks atvēlēta dokumentālam video materiālam, kuru radošā komanda ieguva savā ceļojumā pa Centrālaustrumeiropu 2015. gada oktobrī.

Režija: Valters Sīlis
Dramaturģija: Jānis Balodis
Scenogrāfe un kostīmu māksliniece: Ieva Kauliņa
Aktieri: Karls Alms (Carl Alm), Nora Dadu (Noora Dadu), Matti Raita (Matti Raita)
Video: Dainis Juraga
Mūzika: Matti Raita
Producenti: Klockriketeatern (Helsinki) un Ģertrūdes ielas teātris (Rīga)
Latvijā izrādes tapšanu finansiāli atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.

Tuvākās izrādes notiks Ģertrūdes ielas teātrī 2016. gada 11., 12., 13. un 14. maijā plkst. 19:00 (Biļetes pieejamas www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA, Kr. Barona ielā 31a).

Vairāk informācijas: www.git.lv