Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Režisora Ģirta Šoļa "Pasaka par Veco Nāvi" viesizrāde festivālā "Laba daba"

Redakcija
Redakcija

Visi, kam pāri astoņpadsmit, naktī no 31. jūlija uz 1. augustu plkst. 02.00 tiek gaidīti festivāla "Laba daba" centrālajā laukumā, lai baudītu veselīgu devu melnā humora un iepazītos ar marionešu izrādes "Pasaka par Veco Nāvi" varoņiem: Putnabērnu, sunīti Kauliņu un, protams, pašu Veco Nāvi!

Māksliniece Velta Emīlija Platupe par īpaši izrādei veidotajām lellēm - marionetēm - nominēta Latvijas teātru Gada balvai Spēlmaņu nakts kategorijā "Spilgtākā debija", savukārt pašu izrādi daži teātra kritiķi iecēluši savā personīgajā Gada izrāžu topā.

Tieši tāpat kā vakar un aizvakar un aizaizvakar, pirms nedēļas... divām, trijām, tieši tāpat kā pirms trim mēnešiem un gadiem... un gadu simtiem viņa aizsmēķēja un paglaudīja to, kas bija palicis pāri no viņas uzticamā drauga – Kauliņa.Viņa ir Vecā Nāve. Viņa ir sena un nogurusi, tāpēc viņa atsakās gaidīt apokalipsi, lai dotos pensijā. Vecā Nāve ir mācekļa meklējumos. Sargies!

Režija un dramaturģija: Ģirts Šolis
Māksliniece: Velta Emīlija Platupe
Spēlē: Aleksejs Geiko, Kristians Kareļins, Madars Zvagulis
Skaņa: Normunds Zālamans
Pirmizrāde: 2015. gada 4. martā Ģertrūdes ielas teātrī
Producents: Ģertrūdes ielas teātris

2015.gadā festivāls "Laba daba" jau septīto reizi no 31.jūlija.- 2. augustam norisināsies Līgatnes pagasta „Ratniekos”, un tā ietvaros būs iespējams ne vien baudīt labu mūziku un spilgtas personības, bet arī piedalīties dažādās sporta un mākslas aktivitātēs, kas piemērotas dažādām vecuma grupām, arī ģimenēm ar bērniem un darba kolektīviem. No citiem festivāliem tas atšķiras ar Laba Daba īpašo atmosfēru, ko veido dažādi faktori: skaistā daba, labdabīgie cilvēki, pateicīgais apmeklētāju skaits, tīrība festivāla laikā, vienlīdzīgais daudzums gan muzikālajā piedāvājumā, gan paralēlajās aktivitātes (sporta turnīri, kino, teātris, radošās darbnīcas un daudz kas cits). Biļetes uz 2015. gada festivālu var iegādāties klubā Nabaklab (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12), Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv Bērniem (vecāku pavadībā) līdz 13 gadu vecumam (ieskaitot) ieeja festivālā bez maksas.