Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Sestdien pēdējo reizi šogad Ģertrūdes ielas teātrī Kristīnes Brīniņas izrāde “Noķer mani”

Redakcija
Redakcija

Sestdien pēdējo reizi šogad Ģertrūdes ielas teātrī Kristīnes Brīniņas izrāde “Noķer mani”
Foto: Inga Plūme

Sestdien, 21. novembrī plkst. 19.00, Ģertrūdes ielas teātrī pēdējo reizi šogad būs skatāma horeogrāfes Kristīnes Brīniņas veidotā dokumentālā dejas izrāde “Noķer mani”, kas tapusi sadarbībā ar mūziķi Rihardu Lībieti, scenogrāfi Ievu Kauliņu, sešiem (6) bērniem un viņu vecākiem un producentu kompāniju “Pigeon-bridge”. Izrāde nominēta šī gada Teātra Gada balvā “Spēlmaņu nakts” nominācijā Gada sasniegums laikmetīgajā dejā.

Undīne Adamaite aizvadītajā teātra sezonas apskatā izceļ izrādi “Noķer mani”:
“Ar pārliecinošu spēku un savu vēsti Latvijas teātrī ienāk jaunie horeogrāfi, jaucot robežas starp jebkādiem esošajiem vai iedomātajiem žanriem. Jāizceļ Kristīnes Vismanes (tagad Brīniņas) oriģinālais autordarbs – dokumentālā laikmetīgās dejas izrāde “Noķer mani!”, kurā seši vecāki mēģina atdarināt savu bērnu kustības un saskarsmi ar citiem bērniem. Viens pret vienu, nenogludinot, nepiesedzot, nelabojot.”

NOĶER MANI! | CATCH ME! | TRAILER from PIGEON-BRIDGE on Vimeo.

Izrāde Latvijas laikmetīgajā dejā ir unikāla, jo tās tapšanā ir iesaistījušies dalībnieki, kuru ikdienas gaitas nav saistītas ar deju. "Noķer mani" ir sešu vecāku drosme stāties pretī izaicinājumam iemācīties savu bērnu kustības un darbības. Atkārtojot bērnu radītās situācijas vecāki strādāja pie savas fiziskās izturības un precizitātes, vienlaicīgi uzveicot savas iekšējās bailes un diskomfortu. Vai vecākiem izdosies precīzi atspoguļot savu bērnu radītās kustības? To, iespējams, zinās tikai viņi un viņu bērni, kuri arī būs aculiecinieki notiekošajam. Kā dalībniekiem, sadarbojoties ar profesionāliem māksliniekiem, tā skatītājiem būs iespēja pieredzēt cik deja un mūsu ikdienas kustības ir savstarpēji saistītas. Interviju ar izrādes horeogrāfi Kristīni Brīniņu lasi ŠEIT.

Kritiķe Maija Uzula-Petrovska Journal.dance.lv 1000 zīmēs raksta:
“Dominē dažādas personības, to spēja vai nespēja sadarboties, gana skaudri parādās tādas tēmas kā vientulība pūlī un cīņa par autoritāti. Līdz ar to izrāde ir negaidīti sociāla. Apstāklis, ka visi acu priekšā redzamie skatuves varoņi ir vecāki, kas vienlaikus iemieso (bet nekādā gadījumā ne tēlo) savus bērnus, ir ļoti intriģējošs (..) Projekts ir izdevies, ne tikai ļaujot vecākiem caur kustību labāk iepazīt savus bērnus, bet arī rezultātā radot izrādi, kas gan ar tās veidotāju attieksmi, gan sirsnību noķer arī skatītājus.”

“Noķer mani” 21. novembrī plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes 101a).
Producents: Pigeon-bridge, līdzproducents: Ģertrūdes ielas teātris, sadarbības partneris: bērnu kultūras projekts “Garā pupa”, kuru organizē biedrība “Ascendum”. Paldies arī izrādes atbalstītājiem.

Biļetes: www.bezrindas.lv ; Plašāka informācija www.pigeonbridge.com, www.git.lv.

Finansiāli atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds