Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Pirmizrāde Ģertrūdes ielas teātrī “3 musketieri. Uz austrumiem no Vīnes” (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Pirmizrāde Ģertrūdes ielas teātrī “3 musketieri. Uz austrumiem no Vīnes”  (+VIDEO)
Publicitātes foto

Trešdien, 11. maijā, pirmizrādi Ģertrūdes ielas teātrī piedzīvos Latvijas un Somijas mākslinieku kopdarbs „3 musketieri. Uz austrumiem no Vīnes”.

No Latvijas puses izrādi veidojuši teātra mākslinieki, kuri skatītājiem jau pazīstami ar savu aso un trāpīgo redzējumu par dažādiem sociālpolitiskiem jautājumiem: režisors Valters Sīlis, dramaturgs Jānis Balodis, māksliniece Ieva Kauliņa un operators Dainis Juraga. Savukārt viens no trīs somu teātra Klokrike (Klokricke teatern) aktieriem un izrādes līdzveidotājiem – Karls Alms (Carl Alm) – Latvijas publikai pazīstams no starptautisko un vietējo atzinību guvušās izrādes “Leģionāri”. Jaunajā darbā viņam pievienojusies Nora Dadu (Noora Dadu), kas pagājušgad atzīta par labāko jauno skatuves mākslinieci Somijas teātrī, un Matti Raita (Matti Raita), kas veidojis arī izrādes mūziku.

“3 musketieri. Uz austrumiem no Vīnes” ir neparastiem piedzīvojumiem un atklājumiem bagāts ceļojums pa mūsdienu Eiropas Austrumu robežu. Aktieri, pārtapuši par trīs franču aristokrātiem, musketieriem no 17. gadsimta, pēkšņi attopas kādā Vīnes pievārtē. Atoss, Portoss un Aramiss devušies gulēt vēl 17. gadsimta Francijā, pamostas 21. gadsimta Vīnē. Tā vietā, lai mēģinātu atgriezties mājās, viņi izlemj doties uz priekšu – iepazīt šo jauno trako pasauli.

Izrādei dots apakšvirsraksts mokumentārais mūzikls (mockumentary musical), jo “3 musketieri. Uz austrumiem no Vīnes” tapusi, balstoties uz patiesiem notikumiem, un izrādē tiek izmantots dokumentāls video materiāls, kuru radošā komanda ieguva savā ceļojumā pa Centrālaustrumeiropu 2015. gada oktobrī.

Režija: Valters Sīlis
Dramaturģija: Jānis Balodis
Scenogrāfe un kostīmu māksliniece: Ieva Kauliņa
Aktieri: Karls Alms (Carl Alm), Nora Dadu (Noora Dadu), Matti Raita (Matti Raita)
Video: Dainis Juraga
Mūzika: Matti Raita
Producenti: Klockriketeatern (Helsinki) un Ģertrūdes ielas teātris (Rīga)
Latvijā izrādes tapšanu finansiāli atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.

Tuvākās izrādes Ģertrūdes ielas teātrī 2016. gada 11., 12., 13. un 14. maijā pl. 19:00 (Biļetes Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu... un galerijā ISTABA (K.Barona 31a).

Vairāk informācijas – www.git.lv.