Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Ģertrūdes ielas teātris sezonu sāks ar pirmizrādi “Vilka melanholija”

Redakcija
Redakcija

Ģertrūdes ielas teātris sezonu sāks ar pirmizrādi “Vilka melanholija”
Foto: Elmārs Sedols

Ģertrūdes ielas teātris ir sācis biļešu tirdzniecību uz izrādēm augustā – kā pirmais sezonas iestudējums 5. augustā būs skatāms jaunās režisores Kristīnes Vītolas debijas darbs ĢIT “Vilka melanholija”, kam dots apakšvirsraksts “konference Livonijā par vilkaču jautājumu”.

Izrāde “Vilka melanholija” Kristīnes Vītolas režijā tapusi, iedvesmojoties no latviešu folklorista, filologa un literāta Kārļa Strauberga 20.gs. 30.gados apkopotām vēsturiski dokumentētām liecībām par 16. un 17.gs. tagadējās Latvijas teritorijā notikušām vilkaču un raganu prāvām, par tā laika ārvalstu un vietējo garīdznieku savstarpējo polemiku, kā arī viņu neizpratni par šajā zemē dzīvojošo ļaužu pasaules uztveri un paražām. Izrādē tiek izmantotas gan oriģinālas Strauberga sniegtas ziņas un to fragmenti, gan izdomātas, aizgūtas, pārtaisītas vai pielāgotas ziņas un iespaidi. Šis miksētais vēsturē balstītā un izdomātā savienojums, ikdienišķā un absurdā sajaukums rada izrādes bezlaika-beztelpas atmosfēru un veido tās personisko mitoloģisko kompozīciju.

Režija, telpa, kostīmi: Kristīne Vītola (Visjaunākais Rīgas teātris*)
Spēlē: Armands Berģis, Artis Drozdovs, Normunds Griestiņš, Ivars Krasts, Jānis Kronis, Edgars Samītis, Jānis Sniķers un Kristīne Vītola
Gaismu mākslinieks: Jānis Sniķers
Producenti: ZIB-Te un Ģertrūdes ielas teātris
Pirmizrāde: 5. augustā pl. 19.00
Nākamā izrāde: 9. augustā pl. 19.00

Biļetes uz šo un citām Ģertrūdes ielas teātra izrādēm iespējams iegādāties, izmantojot jauno biļešu tirdzniecības sistēmu: biletes.git.lv.

(*) Visjaunākais Rīgas teātris - atvērta, radoša skatuves mākslas apvienība, kuru, sākot ar 2016.gadu, veido Kristīne Vītola un Normunds Griestiņš. Ar savu radošo darbību apvienība Visjaunākais Rīgas teātris tiecas saturiski un konceptuāli daudzpusīgi paplašināt teātra valodas iespējas un paņēmienus atbilstoši laikmeta garam un vietas atmosfērai, veidojot laikmetīgas, starpdisciplināras izrādes, sadarbojoties ar dažādu nozaru māksliniekiem, entuziastiem un profesionāļiem.