Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī ceturtdien pirmizrāde lugai „Pie mums viss kārtībā”

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātrī ceturtdien pirmizrāde lugai „Pie mums viss kārtībā”
Foto: Džeina Saulīte

29. janvārī Daugavpils teātrī gaidāma pirmizrāde poļu rakstnieces Dorotas Maslovskas (Dorota Masłowska) lugai „Pie mums viss kārtībā” Lucinas Sosnovskas (Lucyna Sosnowska) režijā. Tā būs patiesa komēdija par absurdo realitāti, kurā tiek vērsta uzmanība pasaulei, kādu mūsdienās cilvēki paši ir radījuši – kādu dzīves stilu mēs dzīvojam, kādas vērtības lolojam un kādas tiesības aizstāvam.

Šī ir unikāla izrāde tādā ziņā, ka tās radošo komandu pamatā veido mākslinieki no Polijas – gan režisore, gan scenogrāfs, gan kostīmu māksliniece ir poļi, tādējādi nepārprotami iedzīvinot citādu māksliniecisko pieeju izrādes tapšanā un kopējā tās noskaņā. Režisori L. Sosnovsku daugavpiliešiem bija iespēja iepazīt jau 2013. gadā, kad viņa piedalījās festivālā „Telpa – Daugavpils”. Iedvesmojoties no Daugavpils multikulturālās vides, tapusi izrāde par mūsdienu cilvēku vērtībām, par to, cik dažādi un tajā pašā laikā līdzīgi mēs esam.

Kā atzīst pati režisore, tad šajā iestudējumā tiek mēģināts dziļāk apjaust atšķirības starp cilvēkiem, to, kas ir nepieciešams, lai mēs varētu dzīvot mierā ģimenē, sabiedrībā, valstī, pasaulē, neskatoties uz individuālajām atšķirībām. „Ko termins „normāls”, ko cilvēki bieži izmanto, raksturojot savu lēmumu vai viedokli, patiesībā nozīmē? Ko ar „normāls” – normāla dzīve, normāla persona, normāla uzvedība utt. – mēs mūsdienās domājam?” – tie ir tie jautājumi, kas L. Sosnovskai šķiet svarīgi un kuri tiek aktualizēti šīs izrādes kontekstā. Un vai tik bieži dzirdamais „Viss kārtībā”, atbildot uz jautājumu „Kā tev iet?”, vienmēr ir patiess?

Izrāde tiek ieteikta teatrālā avangarda un skatuvisko eksperimentu cienītājiem.

Tuvākās izrādes – 1. februārī plkst. 17.00 un 22. februārī plkst. 17.00.
Biļetes – Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv