Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Noslēgušās Daugavpils teātra dienas Rīgā

Redakcija
Redakcija

Noslēgušās Daugavpils teātra dienas Rīgā
Dejas izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”
Foto: Džeina Saulīte

23. maijā ar spilgtu dejas izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija.” un pilnu skatītāju zāli M. Čehova Rīgas Krievu teātrī noslēdzās Daugavpils teātra dienas Rīgā.

Turpinot 2013. gadā iesākto teātra tradīciju, Daugavpils teātra dienas Rīgā norisinājās jau trešo reizi. Šogad, no 9. līdz 23. maijam, uz Latvijas Nacionālā teātra un M. Čehova Rīgas Krievu teātra skatuves bija iespēja noskatīties dažādu žanru izrādes 3 valodās (latviešu, krievu un latgaliešu): opereti „Mistera Ikss noslēpums”, bērnu mūziklu „Leo – mazais lauva”, komēdiju latgaliski „Latgaliešu rulete” un dejas izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”

„Mēs zinām kā un ar ko pārsteigt Rīgas skatītājus!” – ar tādu lozungu tika ievadītas Daugavpils teātra dienas Rīgā. Un uzdevums tika izpildīts –teātris vēl aizvien saņem pateicības vēstules no Rīgas skatītājiem. Tā, piemēram, viena no skatītājām (Ilona) raksta: „Vēlos pateikties par vienreizēji aizraujošu izrādi, ko atvedāt uz Rīgu – „Mistera Ikss noslēpums”! Tādu baudu no mākslas darba sen nebiju saņēmusi. Aktieru kolektīvs strādā ar sirdi un dvēseli, ko var just aktierspēlē, kostīmi, dekorācijas, atmosfēra - viss lika aizmirst par ikdienu un, izrādei beidzoties, bija viena sajūta: „Gribās vēl!””

Daugavpils teātra dienas Rīgā ar savu klātbūtni pagodināja arī tādas valsts augstākās amatpersonas kā Solvita Āboltiņa, Silvija Šimfa, Ingūna Sudraba, Kārlis Šadurskis, Boriss Teterevs un citi prominenti viesi. Kopumā Daugavpils teātra viesizrādes apmeklēja vairāk kā 2000 skatītāji.

Veiksmīgi aizvadot teātra viesošanos Rīgā, Daugavpils teātris lielu paldies saka savam atbalstītājam – Daugavpils pilsētas domei.