Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātris sezonas noslēdzošos mēnešus pavadīs uz čemodāniem: priekšā trīs starptautiski teātra festivāli

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātris ik gadu piedalās dažādos starptautiskos teātra festivālos ārzemēs, kur vienmēr ir silti uzņemts, tā, piemēram, pagājošgad – teātris pirmo reizi piedalījās starptautiskā teātra festivālā „Толстой Weekend” Krievijā ar izrādi „Tumšās alejas” un starptautiskā teātra festivālā „Astana”, kas notika izstādes „Astana EXPO 2017” ietvaros Kazahstānā, ar izrādi „Svešie svētki”.

Ņemot vērā pieaugošo uzaicinājumu skaitu no ārzemju festivālu puses, arī šogad Daugavpils teātris turpina paplašināt savu redzesloku: sezonas noslēdzošo mēnešu grafiku ir papildinājuši trīs starptautiski teātra festivāli Baltkrievijā un Krievijā.

Jau 26. martā Daugavpils teātra deju izrāde „Tuvība” dosies uz Mogiļevu Baltkrievijā, kur pirmo reizi piedalīsies starptautiskā jauniešu teātra forumā „M.ART.KONTAKT-2018” („М.АРТ.КОНТАКТ-2018”). Šis forums tika radīts 2006. gadā ar mērķi popularizēt teātra mākslu jauniešu vidū. Festivāla pastāvēšanas laikā tika parādītas 190 izrādes no 20 dažādām valstīm. Šogad starp festivāla dalībniekiem kopā ar Daugavpils teātri no Latvijas būs teātri un radošās grupas no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrianas, Polijas, Kazahstānas, Lietuvas, Slovākijas un Vācijas.
Savukārt 11. aprīlī Daugavpils teātris ir pagodināts noslēgt starptautisku teātra festivālu „Tikšanās Krievijā” („Встречи в России”) ar savu izrādi „Kailais karalis”. Starptautiskais teātra festivāls „Tikšanās Krievijā” notiek Santkpēterburgā, teātrī-festivālā „Baltijas nams” un tiek organizēts katru gadu kopš 1998. gada. Daugavpils teātris jau ir piedalījies šajā festivālā 2012. gadā ar izrādi „Tartifs jeb varenā XVII gadsimta afēra”, taču šogad pirmo reizi Daugavpils teātra izrāde ir pagodināta kļūt par festivāla noslēdzošo pasākumu.

Tāpat Daugavpils teātris šogad piedalīsies starptautiskā mākslu festivālā „Slāvu bazārs Vitebskā” un 18. jūlijā iepazīstinās festivāla skatītājus ar vienu no saviem vērienīgākajiem muzikālajiem projektiem - opereti „Mistera Ikss noslēpums”. Pagājošā Daugavpils teātra dalība šajā festivālā 2015. gada jūlijā ar izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija.” palika atmiņā ar ilgiem stāvaplausiem, ko apliecinājusi arī teātra kritiķe un žurnāliste Līvija Dūmiņa savā „Neatkarīgā Rīta Avīze” rakstā „Daugavpils teātris pieceļ kājās Vitebsku”, un teātris cer uz tikpat siltu uzņemšanu arī šogad.

Aicinām sekot līdzi Daugavpils teātra jaunumiem, lai uzzinātu, kā teātrim veicies šajos festivālos!