Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


27. septembrī gaidāma Baltkrievijas Valsts akadēmiskā muzikālā teātra viesizrāde „Operetes brīnumainā pasaule”

Redakcija
Redakcija

Šīs nedēļas nogalē Daugavpils teātrī viesosies Baltkrievijas Valsts akadēmiskais muzikālais teātris ar koncertprogrammu „Operetes brīnumainā pasaule” (rež. A. Motornaja). Jāatzīmē, ka jau kopš pagājušās sezonas Daugavpils teātrim ir izveidojusies cieša sadarbība ar Minskas kolēģiem, kas manāma pastāvīgā viesizrāžu apmaiņā (Daugavpils teātra skatītāji noteikti atceras pagājušās sezonas viesizrādi - J. Štrausa opereti „Čigānu barons”).

Koncertprogramma „Operetes brīnumainā pasaule” ir sava veida oda operetes žanram, kuram raksturīgi apburt skatītajus ar savu neatkārtojamo eleganci, spožumu un rotaļīgumu. Opereti mēdz salīdzināt ar sievieti, kas pilna ar maigumu un mīlestību, nedaudz vieglprātīga, vilinoša un mūžam pievilcīga. Bet tā ir arī pasaka ar senatnīga šarma atmosfēru, kur nav vietas nedz aizvainojumiem, nedz garlaicībai, kur visi šķēršļi ir pārvarami, un, kā likums, tai ir laimīgas beigas, kad mīlētāji paliek kopā. Un, lai arī opereti daudzi uzskata par nenopietnu mākslu, tā aizrauj ar savu dedzīgo dabu, spilgtām krāsām un pārgalvīgo jautrību. Vēl jo vairāk pārliecina šī žanra mūzikas meistaru skanīgie vārdi - Žaks Ofenbahs, Šarls Lekoks, Ferencs Legārs, Imre Kalmans u.c. Koncertprogramma „Operetes brīnumainā pasaule” Daugavpils teātrī būs skatāma 27. septembrī plkst. 18.00.

Daugavpils teātrī baltkrievu kolēģi viesosies arī oktobrī ar izrādi bērniem „Zelta cālēns” un baletu „Tūkstoš un viena nakts”, kā arī decembrī, piedāvājot Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam veltītus iestudējumus.

Biļetes Daugavpils teātra (654 26520) un "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā.