Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātra komēdija spāņu gaumē „Apķērīgā mīlniece” uz M. Čehova Rīgas Krievu teātra skatuves

Redakcija
Redakcija

22. maijā plkst. 19.00 Daugavpils teātris aicina M. Čehova Rīgas Krievu teātra skatītājus uz Lope de Vegas komēdiju „Apķērīgā mīlniece”, ar kuru arī tiks noslēgtas gadskārtējās Daugavpils teātra dienas Rīgā.

Lope de Vega ir viens no izcilākajiem autoriem spāņu zelta laikmeta literatūrā,bet viņa luga „Apķērīgā mīlniece” tiek uzskatīta par vienu no viņa meistardarbiem.Šis stāsts ir apvīts ar ritmisku, dramaturģiski azartisku notikumu secību, kurā neticamās sižeta kolīzijas, patētiskas atzīšanās, dueļi, smiekli, intrigas atklāj skatītājam 16. gs. Spānijas atmosfēru. Luga vēsta par kādu skaistu dāmu, kuru māte vēlas izprecināt bagātam vīram, bet viņa iemīlas inteliģentā puisī, kurš izrādās topošā vīra dēls.Tāpēc jaunā dāma Fenīsa ķeras pie viltīga plāna, lai varētu palikt kopā ar savuiecerēto. Un kad apķērība ir sievietes stiprā puse, mīlestībai nekādi sarežģījumi nespēj kļūt par šķērsli.

Skatuves noformējums, kostīmi un aktieru spēles maniere pietuvināti tam, kā tas bija pirms 500 gadiem, savukārt Lopes de Vegas poētiskais teksts komēdijā bagātināts ar dziesmām un dejām profesionālu solistu un dejotāju izpildījumā. Izrādiveidoja trīs režisori - Oļegs Šapošņikovs, Juris Jonelis un Daniels Busato no Spānijas, kurš palīdzēja izrādē iedzīvināt spāņu mentalitāti, iesaistot izrādē tradiconālos spāņu žestus, mīmiku un kustības. Kostīmus un scenogrāfiju veidoja mākslinieces Inga Bermaka Apiaha un Agnese Leilande, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs.

Biļetes – M. Čehova Rīgas Krievu teātra kasē, kā arī Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv.