Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātra „Randiņi trešdienās” – pikanta komēdija par mīlas daudzstūriem

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātra „Randiņi trešdienās” – pikanta komēdija par mīlas daudzstūriem
Foto: Džeina Saulīte

9. novembrī Daugavpils teātrī notika pirmizrāde Valentīna Krasnogorova lugas iestudējumam latviešu valodā „Randiņi trešdienās”.

Pikanto komēdiju par mīlas daudzstūriem iestudējis režisors no Karēlijas Andrejs Dežonovs, kuram Daugavpils raisa romantiskas atmiņas – šeit pirms vairākiem gadiem viņš filmēšanās procesā iepazinās ar savu sievu. Runājot par izrādes „Randiņi trešdienās” iestudēšanu, režisors atzīmējis, ka, viņaprāt, komēdija ir viens no sarežģītākajiem žanriem, bet arī viens no tautā iemīļotākajiem, tāpēc darbs pie šī iestudējuma likās īpaši atbildīgs.

Izrādē attēlotie varoņi, divi kolēģi Fēlikss un Viktors, ir izmisuši: vientulība laulībā, kurā uguntiņa vairs nedeg, un darbā paaugstinājums pagaidām nespīd. Pakāpeniski abi varoņi nonāk pie slēdziena, ka veids, kā viņi varētu gūt ilgi kāroto - kādam ikdienas rutīnā zaudēto dzīves garšu, kādam iespēju pakāpties augstāk pa karjeras kāpnēm – ir avantūra ar mīļāko. Izrādes varoņi nonāk paši savu fantāziju un ambīciju važās, no kurām izķepuroties bez amizantiem starpgadījumiem neizdodas. „Tā ir izrāde, uz kuru jānāk atpūsties un pamatīgi izsmieties,” tā izrādi raksturo aktieri.
Izrādes „Randiņi trešdienās” scenogrāfiju un kostīmus veidojis mākslinieks no Krievijas Ņikita Sazonovs. Mūzikas autors ir Peter Coon/ Das Kuhn (Krievija, Somija), iestudējuma horeogrāfe ir Anna Blakunova, savukārt paukošanās numura iestudētājs un kustību mākslinieks - Aleksandrs Ovčiņņikovs no Krievijas.

Lomās: Ritvars Gailums, Kristīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Inese Ivulāne-Mežale, Līga Ivanova, Māris Korsiets.
Iestudējums paredzēts skatītājiem, kas vecāki par 16 gadiem.
Tuvākā izrāde – 2. decembrī plkst. 18.00, 13. janvarī plkst. 18.00.
Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.