Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


„Suns uz siena kaudzes” – Genādija Gladkova teātra „Mūzikla teritorija” viesizrāde Daugavpilī

Redakcija
Redakcija

„Suns uz siena kaudzes” – Genādija Gladkova teātra „Mūzikla teritorija” viesizrāde Daugavpilī
Publicitātes foto

17. septembrī plkst. 18.00 Daugavpils teātrī viesosies Genādija Gladkova teātris no Baltkrievijas ar mūziklu-opereti „Suns uz siena kaudzes”.

Spāņu dramaturga Lope de Vegas lugai „Suns uz siena kaudzes” jau ir vairāk nekā četri gadu simti, bet tā joprojām ir neizsmeļams gudrības avots tiem, kuri mīl vai vēlas mīlēt. Mūsu skatītājiem Lope de Vegas poētiskā valoda Mihaila Lozinska tulkojumā varētu būt pazīstama pateicoties Jana Frīda filmai „Suns uz siena kaudzes” ar Margaritu Teherevu un Mihailu Bojarski galvenajās lomās. 1978. gadā tapušās filmas veiksmes stāsts iedvesmojis komponistu Genādiju Gladkovu sacerēt opereti, pārnesot iemīļoto stāstu un varoņus arī uz teātra skatuves.

Mūzikls-operete „Suns uz siena kaudzes” atklāj veselu jūtu paleti – mīla, kaisle, greizsirdība, lepnums. Bagātas un dižciltīgas grāfienes Diānas de Belfloras sekretārs Teodoro ir iemīlējies kalponē Marselā. Vērojot abu padoto attiecību attīstību, grāfiene negaidīti atklāj, ka viņā pamostas greizsirdība. Bet Diāna nevar atļauties nolaisties tik zemu, lai atzītos mīlestībā vienkāršam kalpam. Skatītāji tiek ierauti dueļu, mīlas intrigu un karstasinīgu deju virpulī, ko pavada smalka poēzija un neaizmirstamas melodijas.

Jāpiebilst, ka teātris „Mūzikla teritorija”, kurš uzsācis savu darbību 2012. gadā Baltkrievijā, ir vienīgais teātris, kurš nes atzīta Krievijas Tautas mākslinieka Genādija Gladkova vārdu. Šī teātra mērķis ir eksperimentēt mūzikla ietvaros, tajā pašā laikā paplašinot šī žanra rāmjus. Genādija Gladkova teātra „Mūzikla teritorija” repertuārā ir tādas izrādes kā „Suns uz siena kaudzes”, „12 krēsli” u.c.

Izrāde – 17. septembrī plkst.18.00.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.