Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī pirmizrāde - „Baismīgās mājsaimnieces”

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātrī pirmizrāde - „Baismīgās mājsaimnieces”
Foto: Džeina Saulīte

„Baismīgās mājsaimnieces”-komēdija ar detektīva elementiem, savu pirmizrādi Daugavpils teātrī piedzīvoja 8. novembrī. Tās pamatā ir dramaturga un scenārista Aleksandra Korovkina luga „Tantes”, režisors Ivars Lūsis.

„Jaunuzvedums, kuru pilsēta jau sen gaidīja”, droši apgalvo radošā komanda, un to apstiprinājaneviltotie skatītāju smiekli izrādes laikā. „Tas ir jautrs un dzirkstošs stāsts par to, ka viss dzīvē ir relatīvs”, saka režisors, kurš pēdējo trīs sezonu laikā Daugavpils teātrī ir iestudējis ne vienu vien komēdiju gan krievu, gan latviešu valodā.

„Baismīgās mājsaimnieces” balstītas ne tikai uz asprātīgām situācijām, bet arī daudziem, niansētiem jokiem un „veiklu” aktierspēli. Mihails Samodahovs, Žanna Lubgāne, Irina Kešiševa un citi - nemainīga komanda, ar kuru strādā Ivars Lūsis, komanda, kurā ir Daugavpils teātra komēdiju meistari. Bet šoreiz to papildina arī teātra jaunie censoņi kā Aleksandrs Komarovs, Milena Rožanska un Miroslavs Blakunovs, kurš ir „SPĒLMAŅU NAKTS 2014” nominanta godā (gada debija vai jaunais skatuves mākslinieks).”Režisors uzsver: „Mērķis, veidojot šo izrādi, nebija tikai viennozīmīgi smīdināt publiku. Mēs runājam arī par dzīves patiesībām un cilvēku garīgajām vērtībām. Bet tas, skatītājus, kuri vēlas komēdiju, lai nepadara pārlieku uzmanīgus...neviens nevienu nemācīs kā dzīvot un lieki nefilozofēs. Ieskicējot sižetu, varu tikai teikt, ka iestudējumā redzēsim to, kā maza pelīte var „kājām gaisā apgriezt” piecu cilvēku likteņus”.

Jauniestudējums ir veidots saprotamā, skatītājiem pieņemamā valodā, vieglā tempā un ritmā, ļaujot izrauties no ikdienas rūpēm, sniedzot veselīgu smieklu devu ar lielisku aktierspēli.

BAISMĪGĀS MĀJSAIMNIECES
Kriminālkomēdija
Māja, īpašumtiesības, divas kolorītas mājsaimnieces, humors, pārpratumi, nekrietni grauzēji, kriminālnoziegums.
Tas ir amizants stāsts par divām mājsaimniecēm, kuras dažādu sakritību dēļ, „iekuļās” visnotaļ negaidītās un neērtās situācijās. Henrietas un Rozālijas mājā viesosies savdabīgi un humoristiski personāži, izvērtīsies varena, bet uzjautrinoša cīņa ar laimes tīkotajiem. Un kā galu galā abām mājsaimniecēm izdosies „izlocīties” no neierastajiem apstākļiem, vai tiešām viņas gaidīs tiesu darbi?

Tuvākās izrādes - 4. decembrī un 29. decembrī.