Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātris jauno sezonu atklās ar V. Sigareva komēdiju "Zudušu laimi meklējot"

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātris jauno sezonu atklās ar V. Sigareva komēdiju "Zudušu laimi meklējot"
Foto: Daugavpils teātra arhīva materiāli

Šīs sezonas sākumā – 11. septembrī – Daugavpils teātrī teātra mīļiem savu jaunāko iestudējumu „Zudušu laimi meklējot” piedāvās par situāciju komēdiju meistaru dēvētais, daugavpiliešiem jau labi pazīstamais un iemīļotais viesrežisors no Krievijas Mihails Mamedovs.

Var teikt, ka šī ir režisora atgriešanās Daugavpilī, jo pēdējo reizi Daugavpils skatītāju tikšanās ar režisoru bija 2010. gadā. Vairāku gadu garumā Daugavpils teātrim ar M. Mamedovu bija izveidojusies ļoti produktīva sadarbība – kopumā Daugavpils teātrī viņš iestudējis 14 izrādes, kā, piemēram, "Aizej tur, nezin kur", "Lēciens gultā", "Ģimenes skandāls", "Labdien, sievasmāt!", „Mīlestība vai nauda”, „Kā piekrāpt sievu”, „Skaistuma karaliene” u.c. Pašlaik teātrī notiek intensīvs mēģinājumu process, jo paralēli tiek strādāts pie divām izrādēm – gada izskaņā gaidāma pirmizrāde arī M. Mamedova režijā topošajai Dž. Patrika lugai „Dārgā Pamela”, kas iecerēta kā Daugavpils teātra aktrises Veras Hramņikovas benefice.

Mēs katrs vēlamies būt laimīgi, un, galu galā, katrs vēlas atrast savu laimi. Kādam laime slēpjas līdzcilvēkos, citiem – lietās, sajūtās, notikumos. Mēdz teikt, ka laime ir darbības vārds un ka tas ir process – būt laimīgam. Jauniestudējumā, kas tiek dēvēts par šokējošu komēdiju, kāda ģimene, lai rastu savu laimi, liek lietā visus iespējamos un arī neiespējamos paņēmienus, un šie laimes meklējumi apvīti ar dažādiem pārpratumiem, negaidītām un smieklīgām situācijām, kas skatītājiem raisīs ne mazums jautru brīžu.

Kopā ar režisoru M. Mamedovu radošajā komandā strādā arī kostīmu mākslinieks Egils Viļumovs un scenogrāfs Gints Sippo, kas sadarbojies ar tādiem režisoriem kā P. Krilovs („Pazudušais dēls”, „Pīļu medības”), I. Roga („Nora”, „Līgava bez pūra”„Divas sirdis”, „Amoks”), M. Ķimele („Jāzeps un viņa brāļi”), I. Mičule („Klusumu! Notiek izrāde!”, „Muša”, „Eņģeļa kreisais spārns”) u. c., veidojot iestudējumus Latvijas Nacionālajā teātrī, Valmieras drāmas teātrī, Jaunajā Rīgas Teātrī.

Lomās: K. Veinšteina, E. Viļumovs, M. Korkliša, R. Gailums, L. Ivanova, M. Korsiets.

Vairāk informācijas par jauniestudējumu sekos!

Pirmizrāde – 11. septembrī plkst. 18.30.
Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv