Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Pēc vairāku gadu pārtraukuma uz Daugavpils teātra skatuves pirmizrāde operetei

Redakcija
Redakcija

Šonedēļ, 13. novembrī plkst. 18.30, notiks pirmizrāde operetei „Mistera Ikss noslēpums” (rež. O. Šapošņikovs). Jauniestudējumā izmantota Imres Kalmana operetes „Cirka princese" mūzika.

Muzikāli projekti ir jau labi iesakņojusies tradīcija Daugavpils teātrī. Uz skatuves jau skanēja mūzikls, komiska opera, tautas komēdija ar Latvijas zelta fonda šlāgerdziesmām. Pienācis laiks arī operetei. Savukārt „Mistera Ikss noslēpums” ir starptautiska līmeņa muzikāls projekts, kura ietvaros, bez Latvijā pazīstamās solistes Ilonas Bageles (LNO), tika pieaicināti vairāki solisti no citām valstīm – Krievijas, Baltkrievijas un Polijas.

Šis jauniestudējums ir jauns skatījums uz to, kāds gan varējis būt operetes galvenā varoņa Mistera Ikss stāsts. Operetes darbība tiek pārcelta uz 1925. gada Rīgu, kabarē ar nosaukumu „Zaļā vārna”, kur pulcējās sabiedrības elite. Skatītāji tiks iepazīstināti ar tā laika gaisotni, kad ļaudis steidza dzīvot un uzdzīvot. Cilvēki nemitīgi tiecās pēc jautrības, labiem ēdieniem un dzērieniem, izklaides un spilgtiem šoviem.

Šajā kabarē būs iespējams satikt gan impulsīvu baņķieri, gan slavenu aktieri no Krievijas, gan amizantu kabarē īpašnieci. Mīlestība, šķiet, caurvij ikkatru šī stāsta varoni – mīlestība pret mākslu, mīlestība pret naudu, sevi un, protams, skaista mīlestība starp vīrieti un sievieti. Šajā svētku atmosfērā Daugavpils teātra skatītāji kļūs par lieciniekiem tam, kā uzplauks jūtas starp noslēpumainu kabarē mākslinieku Misteru Ikss un politiķa meitu Eleonoru. Bet atšķirīgais stāvoklis sabiedrībā, ietekmīga banķiera intrigas un paša Mistera Ikss noslēpums – tie ir pārbaudījumi, kuri būs jāpārvar stāsta galvenajiem varoņiem.

Daugavpils teātra I. Kalmana operetes iestudējums „Mistera Ikss noslēpums” tiks veltīts traģiski bojāgājušā I. Martaka piemiņai.

Režisors: O. Šapošņikovs
Lomās:
Misters Ikss, akrobāts (viņš arī Aleksandrs Švarcs) – Iļja Lapičs (Maskava)
Eleonora Slovacka, politiķa meita – Nadežda Jermaka
Lolita fon Šteinbuk, kabarē saimniece – Ilona Bagele (LNO)
Merija, kabarē dejotāja (Ļena) – Halina Dubitskaja (Varšava)
Maiks, konferansjē – Mihails Abramovs
Eduards Kočergins, baņķieris – Viktors Jancevičs
Antons, baņķiera brāļa dēls – Anzors Alimirzojevs (Minska)
Pjotrs Skripčenko, impresārijs – Mihails Samodahovs
Semjons Losevs, Rīgas Krievu teātra režisors – Jurijs Losevs
Mihails Čehovs, aktieris no Krievijas – Aleksandrs Komarovs

Pirmizrāde – 13. novembrī 18.30
Tuvākās izrādes - 14. novembrī 18.00, 16. un 17. decembrī 18.30
Biļetes jau pārdošanā - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv