Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātra sezonas turpinājumā gaidāmi intriģējoši eksperimenti

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātra sezonas turpinājumā gaidāmi intriģējoši eksperimenti
Foto: Daugavpils teātra arhīva materiāli

4. februāra preses konferencē Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs dalījās ar teātra jaunumiem un plāniem tuvākajā nākotnē. Jāatzīmē, ka skatītājus gaida pirmizrādēm un interesantiem eksperimentiem piepildīta sezonas otrā puse.

Jau 19. februārī gaidāma pirmizrāde angļu rakstnieka un dramaturga Džona Bointona Prīstlija lugas iestudējumam „Bīstamais pagrieziens” (rež. O. Šapošņikovs). Šī izrāde kļūs par nozīmīgu latviešu trupas repertuāra papildinājumu, kurā aktieriem pavērsusies iespēja strādāt ar dziļi psiholoģisku materiālu. Turklāt šī izrāde kalpos par starta lauciņu topošajai aktrisei Zandai Mankopai.

Martā pirmizrāžu stafeti pāņems ironiska dejas izrāde „Parunāsim?” (horeogrāfijas un idejas autore I. Saveļjeva). Pirmo reizi Daugavpils teātra vēsturē dejas izrāde notiks eksperimentālajā zālē. Šoreiz teātra dejotāju trupa pārsteigs ar to, ka dejai maza un slēgta telpa nav šķērslis - dejotāju pēdas skars ne tikai grīdu, bet arī sienas un pat griestus!

18. martā pilsētas iedzīvotājus uz Daugavpils teātra skatuves sagaidīs jaunas un neredzētas sejas - Saules skolas izglītības programmas „Teātra māksla” audzēkņi jeb topošie teātra aktieri piedāvās traģikomisku izrādi „Mana pils - Daugavpils” (režisors J. Jonelis). Šajā izrādē tiks atspoguļota mūsu pilsētas ikdienas dzīve nelielās etīdēs, kas kļūs par iespēju pasmaidīt gan pašiem par sevi, gan vidi, kurā dzīvojam.

Tāpat šajā sezonā Daugavpils teātrī atgriezīsies režisores Paula Pļavniece un Lucina Sosnovska. Jāpiebilst, ka abu režisoru iestudētās izrādes - gan „Svešie svētki”, gan „Pie mums viss kārtībā” - guvušas kritiķu atzinību, tiekot nominētas „Spēlmaņu nakts 2015” balvai vairākās kategorijās. Šoreiz režisore P. Pļavniece iestudēs izrādi pēc N. Gogoļa stāsta „Šinelis” motīviem, savukārt poļu režisore L. Sosnovska – V. Šekspīra „Hamletu”. 2015./2016. gada sezonu noslēgs komēdija krievu valodā Oļega Šapošņikova režijā.

Un nobeigumā vēl viena priecīga vēsts - jūnijā jau trešo reizi tiks novadīts teātra festivāls/darbnīca „Telpa - Daugavpils”. Jāatzīmē, ka šoreiz ar nelielām izmaiņām formātā. Festivālā bez pieaicinātiem viesmāksliniekiem tiks iesaistīti jauni un radoši spēki, kuriem Daugavpils nav sveša - Saules skolas topošie aktieri. Turklāt jauno mākslinieku eksperimentus varēs aplūkot ne tikai Daugavpils cietokšņa bijušā Kara hospitāļa ēkā, bet arī citās pilsētas vietās.

Papildu informācija par sezonas pirmizrādēm un aktualitātēm vēl sekos!