Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Janvārī Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde komēdijai „100 nakts pārpratumi”

Redakcija
Redakcija

26. janvārī plkst. 18.00 Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde pirmajam aktiera Māra Korsieša režijā tapušajam iestudējumam pieaugušajiem - „100 nakts pārpratumi”, kas būs komēdija krievu valodā.

Līdz šim Māris Korsiets Daugavpils teātra skatītājiem ir pazīstams ne tikai kā aktieris, bet arī kā vairāku bērnu izrāžu režisors („Sarkangalvīte un pasaku mežs”, „Vilka Vilmāra nešpetnie Ziemassvētki” u.c.), savukārt komēdija „100 nakts pārpratumi” būs Māra Korsieša pirmais iestudējums pieaugušajiem. Māris Korsiets atzīmē, ka šī izrāde ir sava veida izaicinājums, jo komēdija nav tas vieglākais žanrs: „Lai cilvēki no sirds smietos, viņi nav speciāli jāsmīdina, bet jāspēlē pēc principa jo patiesāk, jo labāk!”

Iestudējuma pamatā ir franču dramaturga Marka Kamoleti pirmā luga „La bonne Anna!” („Ak, šī Anna!”), kura pēc savas pirmizrādes 1958. gadā Francijā izsauca tādu publikas sajūsmu, ka tika nospēlēta vēl 1300 reizes, un kļuva par spilgtas teatrālās karjeras sākumu tās autoram: pēc tam tapa vēl vairums lugu, kuras tika iestudētas 55 valstīs, tostarp arī viena no viņa atpazīstamākajām lugām „Boeing-Boeing”, kura tika iekļauta Ginesa rekordu grāmatā.

„100 nakts pārpratumi” ir klasiska situāciju komēdija, kas vēsta par kādu izmanīgu kalponi Annu un nedaudz no ģimenes dzīves rutīnas nogurušu pāri. Kādu dienu vīram pēkšņi steidzami jādodas komandējumā, sievai — jāapciemo savi vecāki, bet kalponei Annai tiek piedāvāts apciemot savus radus laukos. Taču māja paliek tukša uz neilgu laiku… Varoņus gaidīs simtiem pārpratumu vienas nakts garumā, kas, pateicoties kalpones pūlēm, izvērtīsies pavisam negaidītā finālā!

Katrā jokā ir daļa taisnības, katrā komēdijā – dzīves patiesības, tāpēc, sākot 2019. gadu ar komēdiju „100 nakts pārpratumi”, Māris Korsiets novēl skatītājiem neaizmirst, ka bieži vien, raugoties tālumā pēc laimes, var nepamanīt, ka tā ir tepat vien blakus, par ko arī ir šī izrāde.

Izrādes scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs. Lomās: Žanna Lubgāne, Irina Kešiševa, Mihails Samodahovs, Jeļena Ņetjosina, Aleksandrs Komarovs.

Pirmizrāde notiks 26. janvārī plkst. 18.00, nākamā tuvākā izrāde - 1. martā plkst. 18.30. Izrāde paredzēta skatītājiem, kas vecāki par 16 gadiem.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīze kasēs un internetā Bilesuparadize.lv