Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Režisores P. Pļavnieces izrādei „Jubileja ‘98” šonedēļ pirmizrāde

Redakcija
Redakcija

7. aprīlī plkst. 18.30 Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde iestudējumam „Jubileja ‘98”. Izrādes radošajā komandā darbojas režisore Paula Pļavniece, dramaturģe Justīne Kļava, kā arī scenogrāfe un kostīmu māksliniece Dace Sloka.Iestudējums krievu valodā, lugu no latviešu valodas tulkojis Oļegs Šapošņikovs.

Svētki ir tas laiks, kad visa ģimene beidzot sanāk pie galda, lai dalītos šajā kopībassajūtā. Bet cilvēki, kurus vieno radnieciskas saites, ne vienmēr ir vienoti savos uzskatos. Tāpēc svinīgais svētku galds var ātri pārvērsties nežēlīgā kara laukā. Izrādē „Jubileja ‘98” tiks attēlots viens vakars kādas ģimenes dzīvē, ļoti īpašs vakars – vectētiņa 60 gadu jubileja. Šī vakara notikumus no šodienas skatu punkta atceras viņa mazmeita Jana, mēginot izprast, kāpēc tas bija pēdējais vakars, kad viņa redzēja savu vectētiņu.

„Mēs neizvēlamies savus radiniekus, bet tie ir cilvēki, ar kuriem mēs esam saistīti uz mūžu,” savās pārdomās dalās aktrise Milena Rožanska, „mēs nevaram izmainīt viņus, bet mēs vienmēr varam piedomāt pie tā, ko mēs sakām, lai nesāpinātu savus tuvākos cilvēkus.” Aktrise ir pārliecināta, ka šī izrāde aicinās ikvienu pārdomāt savstarpējās attiecības ar radiniekiem.

„Jubileja ’98” darbība notiek 90. gadu Latvijā, kas valsts vēsturē iezīmējies kā pārmaiņām, notikumiem, apjukuma un pirmajiem kapitālisma labumiem pārpildīts laiks. Izrādes māksliniece Dace Sloka atzīmē, ka tolaik cilvēkiem pēkšņi tika atvērtas durvis uz plašo pasauli, bet viņu domāšana vēl aizvien bija ieslodzīta „kastītē”, iegrožojot sevi ar stereotipiem, kas arī ir viena no izrādes tēmām.

Iestudējums top ar VKKF finansiālu atbalstu.

Pirmizrāde – 7. aprīlī plkst. 18.30. Tuvākās izrādes – 8. aprīlī plkst. 18.30, 12. maijā plkst. 18.30.

Biļetes- Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv