Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātra viesizrādes Liepājas teātrī

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātra viesizrādes Liepājas teātrī
Foto: Džeina Saulīte

Jau 9. oktobrī pēc vairāku gadu pārtraukuma Daugavpils teātris viesosies Liepājas teātrī, skatītājiem piedāvājot mūziklu bērniem „Leo - mazais lauva" un Rūdolfa Blaumaņa tautas komēdiju „Īsa pamācība mīlēšanā”.

Mūzikls „Leo – mazais lauva” (rež. O. Šapošņikovs) ir stāsts par lauvēnu, kurš dodas uz džungļiem gūt no citiem zvēriem mācību, kas katram dzīvē var noderēt - par godīgumu, drosmi, pieticību, cieņu pret vecākiem utt. Tā pamatā izmantota F. Tappera pasaka „Leo – mazais lauva”, kuru pats autors ir uzdāvinājis Daugavpils teātrim iestudēšanai. Pēc autora domām mūsdienu pasaulē, kad valda vispārēja informācijas pārbagātība un pieejamība, ir ārkārtīgi svarīgi bērniem izskaidrot, kas ir labs un kas ir slikts, lai viņi tajā neapjuktu. Mūziklā iedzīvināts pamācošs stāsts, kas bagātināts ar spilgtām krāsām, mūsdienīgiem mūzikas ritmiem, galvu reibinošām dejām, trikiem un iespaidīgiem tērpiem. Izrāde „Leo – mazais lauva” nominēta „Spēlmaņu nakts 2015” balvai kategorijā „Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem”, par kostīmiem izrādē Inga Bermaka un Agnese Leilande nominētas balvai kategorijā „Gada kostīmu vai grima mākslinieks”. Mūzikls būs skatāms Liepājas teātrī 9. oktobrī plkst. 10.00.

Savukārt 9. oktobrī plkst. 19.00 Liepājas teātra skatītājiem tiks piedāvāta muzikāli dramatiska izrāde „Īsa pamācība mīlēšanā” (rež. O. Šapošņikovs), kurā piedalās LNO soliste Ilona Bagele, Daugavpils teātra dejotāju trupa un populārā Latgales grupa "Laimas Muzykanti" A. Uškāna vadībā. Izrādes laikā skanēs R. Paula dziesmas Daugavpils teātra aktieru un viesaktieru izpildījumā. Darbība notiek laukos, kur Viļņu Jānis izmisīgi meklē sev dzīvesbiedri. Pretendentes ir dažādas - skaistas, čaklas un krietnas, bet, kad tu pienāc pavisam tuvu klāt, mani, ka viss nav tā, kā ļaudis runā. Šādās reizēs lieti noder viltība, caur ko tad arī var atrast to īsto un vienīgo. Un patīk mums vai nē ironizēt par šo tēmu, bet tie ir tipiski latvieši - ar mūžīgo vēlmi izrādīties citu priekšā, tēlot labākus, nekā patiesībā esam. Izrādi caurstrāvo mīlestība uz savu zemi, sētu, cilvēkiem, darbu un tradīcijām. Teātra kritiķe Silvija Geikina („Teātra Vēstnesis”) par izrādi bildusi: „Tā ir skatuves tēlu, dziesmu, arī tērpu parāde. Starp citu, skatītāju zālē izrādes laikā bieži atskan aplausi kā pēc koncertnumuru izpildīšanas.”

Biļetes uz Daugavpils teātra viesizrādēm iespējams iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.