Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī Starptautisko teātra dienu nosvinēja ar pirmizrādi

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātrī Starptautisko teātra dienu nosvinēja ar pirmizrādi
Foto: Džeina Saulīte

Iepriekšējā nedēļas nogalē Daugavpils teātrī notika pirmizrāde dejas izrādei „Tuvība”, un kolēģu, atbalstītāju, sadarbības partneru vidū ar pārsteigumiem sev un citiem tika nosvinēta Starptautiskā teātra diena.

Jaunā teātra dejas izrāde ir atklāsme par cilvēkiem, viņu jūtām un noslēpumiem. Šajā uzvedumā lielākā uzmanība pievērsta patiesumam, kurš mūsdienu steidzīgajā un dinamiskajā ritmā bieži vien ir zudis. Bet patiesīgums nozīmē īstumu. Un tāda arī ir šī izrāde – patiesa, īsta, jutekliska, atklājot cilvēka dvēseles daudzšķautnainību. „Tuvība” – tā ir iespēja būt tuvam visam šajā pasaulē – cits citam un arī pašam sev.

Reizēm kustībā var pateikt daudz vairāk, nekā ar vārdiem. Kā atzīst dejas izrādes „Tuvība” horeogrāfe un idejas autore I. Saveļjeva: „Var apmānīt otru ar balsi, skatienu, bet nevar apmānīt ar ķermeni”. Kustība un ķermeņa valoda – tā ir viena no nedaudzajām valodām, kurai nav nepieciešams tulkojums. Tā ir izprotama ikvienam, un katrs var atrast savu interpretāciju dejā izteiktajiem stāstiem.

Iestudējumā piedalās gan Daugavpils teātra aktieri, gan modernā baleta trupa, un tajā apvienota aktieru meistarība, horeogrāfija un brīvā plastika. Par skatuves vizuālo ietērpu un kostīmiem gādājis E. Viļumovs, izrāde skan M. Rihtera, N. Frāma, P. Vaska mūzika.

29. marta vakarā Teātra dienas svinību oficiālās daļas laikā, piedaloties Saeimas deputātiem I. Laizānei, R. Eigimam, A. Adamovičam, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājam J. Lāčplēsim, Daugavpils novada domes vadībai, vienai no Daugavpils teātra Atbalsta biedrības dibinātājām T. Dovoreckai (SIA „Magistr”) un citiem viesiem, tika sumināti un apbalvoti labākie teātra darbinieki, kā arī teātris pateicās visiem teātra finansiālajiem un informatīvajiem atbalstītājiem, sadarbības partneriem. Savukārt Daugavpils teātra aktieri bija sarūpējuši pārsteigumus un piemiņas balvas visiem teātra darbiniekiem, organizējot „Teātra naglas” balvu pasniegšanas ceremoniju vairākās nominācijās. Par muzikālo noformējumu vakara gaitā rūpējās Dj Gatis.

Daugavpils teātra kolektīvs vēlreiz pateicas visiem teātra draugiem, skatītājiem un atbalstītājiem par motivāciju un iedvesmu attīstīties.