Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Dailes teātrī skatītāji var pavadīt vakaru kopā ar pašu rokenrola karali - Elvisu Presliju

Redakcija
Redakcija

Režisora Jana Villemsa van den Bossa izrāde "Vakariņas ar Elvisu" iestudēta farsa veidolā, kur katram ir sava mūsdienām tipiska atkarība, atspoguļojas pavisam trakas ģimenītes saspringtās ikdienas ainas. Izrādē izsmej tādus netikumus kā alkoholisms, vienam pārspīlētu un citam, tieši pretēji, trūkstošu interesi par ēdienu, kā arī savstarpējās attiecības, kas tiek izdzīvotas sarežģītu apstākļu ietekmē. Asprātības seko cita citai, liekot uzjautrināties par absurdām situācijām un dialogiem, kuros nav ne taktiskuma, ne pieklājības.

Mātes un meitas attiecības balstās uz asu, bet godīgu kritiku, kuru ne viena, ne otra nedzird un neatzīst. Situāciju sarežģī maiznieka parādīšanās, kam vīra – invalīda – eksistence nebūt netraucē, vien liekas mazliet dīvaina. Šī skarbi jautrās kompānijas sadzīve pārtop dīvainu notikumu virpulī.
Notikumi risinās mājā, kur katram savas intereses liekas svarīgākās, tomēr ikvienu ietekmē arī citu intereses un lēmumi.

„Rokenrola karaļa” Elvisa Preslija mūzika nodrošina muzikālo pavadījumu un arī pats karalis Artūra Skrastiņa veidolā aizkustina vai uzjautrina ar kādu populāru singlu. Viņu pavada četras „fifīgas” fona dejotājas, kas cenšas izpausties mūzikas ritmos un paspilgtināt dziesmas noskaņas.

Raksta autore: Ilze Degune, KultūrasVēstis.lv