Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Izrāde "Visas viņas grāmatas" par nejaušību, kas pārvēršas liktenīgā notikumā

Redakcija
Redakcija

Izrāde "Visas viņas grāmatas" par nejaušību, kas pārvēršas liktenīgā notikumā
Foto: Gunars Janaitis

Šodien, 19. novembrī, Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvo Dmitrija Petrenko režisētā izrāde "Visas viņas grāmatas".
Emocionāli sarežģīto stāstu izspēlē Esmeralda Ermale (Hanna) un Dainis Grūbe (Mihaels).

Pirmā mīlestība spēj pārsteigt, uzplaukstot gan neparedzētā laikā, gan starp visdažādākajiem cilvēkiem. Viņš – puika no inteliģentas ģimenes, viņa – daudz vecāka sieviete. Viņi satikās nejauši, bet tas mainīja visu turpmāko dzīvi vēl daudzu gadu garumā.

Ja mīlestība spēj iekvēlināt līdz pat līmenim, kad kontrolēt sevi ir grūtāk nekā pakļauties emociju virpulim, tā zobojas par tevi kā par niķīgu bērnu. Brīžiem prieks mijas ar pārsteigumu un atraidījumu, brīžiem dusmas uzvirmo un atslābst miera un harmonijas skavās. Viss pārvēršas brīdī, kad Hanna pazūd uz daudziem gadiem, lai atgrieztos Mihaela dzīvē negaidīta iemesla dēļ. Šis iemesls ir atslēga uz daudziem jautājumiem, kas bija postošs naivās mīlestības sākotnējo prieku.


Aktieri izspēlē dzīvi daudzu gadu garumā. Personības izaugsme manāma gan stājā, gan sejas vaibstos. Mihaela tēls atklāj cilvēka psiholoģisko izaugsmi dažādās esības formās, kas parāda to, ka cilvēkā mīt kontrastējoši tipi.


Izrādes vizuālais un audiālais noformējums papildina aktierspēli un rada vajadzīgo noskaņu emocionalitātes sasniegšanai. Dusmās aizmestā krēsla troksnis liek pārsteigumā sarauties, grāmatu kaudzes, ko Mihaels lasa savai izredzētajai – viegli pasmaidīt, savukārt video instalācijas ir kā punkts uz „i” – parādās īstajā brīdī, ļaujot apdomāt pirms mirkļa redzēto un atskārst tā iemeslus.

Tuvākās izrādes: 19., 27. novembrī, 3. decembrī, 22., 25. janvārī.
Biļetes nopērkamas Dailes teātra un Biļešu paradīzes kasēs.

Raksta autore: Ilze Degune, KultūrasVēstis.lv