Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm janvārī

Redakcija
Redakcija

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm janvārī
Dailes teātris

2.novembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm janvārī, kad paredzētas arī trīs pirmizrādes – Lielajā zālē “Jeruzaleme”, Mazajā zālē “Sirds noziegumi” un Kamerzālē “Neglītais”.

Džeza Batervērta cilvēka drāmas “Jeruzaleme” pirmizrāde gaidāma 26.janvārī Lielajā zālē. Jauniestudējuma režisore būs Laura Groza-Ķibere. Džonijs Bairons ir ekscentrisks dzīves baudītājs un neticamu, fantastisku stāstu stāstītājs. Reiz viņš bijis nevaldāms un, pēc paša teiktā, vēl joprojām daudzās jomās nav pārspēts. Reiz visi vīrieši viņu apbrīnojuši un neviena sieviete nav spējusi pretoties viņa šarmam. Arī tagad, vietējā lauku gadatirgus dienas rītā, Džonijs ir pieprasīts vīrietis, kurš nevar sūdzēties par uzmanības trūkumu. Visi no viņa kaut ko grib. Vietējās varas autoritātes grib padzīt viņu no meža midzeņa, viņa dēls grib, lai tētis beidzot aizved viņu uz gadatirgu, kāds tēvs grib ar viņu nopietni izrēķināties, un vesels bars dažādu – bieži nepilngadīgu – sabiedroto grib viņa neizsmeļamos narkotiku un alkohola krājumus. Pusaudži un dzīvei nepiemērotie, kuri nevēlas vai nespēj pieaugt, pulcējas ap Džoniju. Alkas pēc pirmatnējas mežonības un nepakļaušanās sistēmai atdzīvojas Džonija pārgalvīgi piedauzīgajos un satraucoši aizraujošajos stāstos par senatnes idealizēto mītisko pasauli – tādu pasauli, kurā mājo milži, kas šobrīd nevienam vairs nav vajadzīgi. Bet varbūt kaut kas no Džonija ērmīgajiem stāstiem tomēr varētu izrādīties patiesība? Lomas atveidos Juris Žagars, Lauris Dzelzītis, Dainis Grūbe, Lauris Subatnieks, Ērika Eglija, Anta Aizupe, Gints Grāvelis, Pēteris Liepiņš, Kristīne Nevarauska, Indra Briķe, Intars Rešetins, Anete Krasovska, Raivis Vidzis, DJ Raitis un Sergejs Fjodorovs.

Mazajā zālē amerikāņu dramaturģes Betas Henlejas lugu “Sirds noziegumi” iestudēs režisors Rolands Atkočūns. Pirmizrāde – 28.janvārī. Trīs Magratu māsām ir gluži atšķirīgas personības un katrai savs liktenis. Lenija rūpējas par savu veco vectēvu un pamazām atsakās no visiem dzīves priekiem. Mega mēģina izvērst dziedātājas karjeru un aizraujas ar dažādiem vīriešiem. Savukārt Beibe ir apprecējusies ar bagātu un ietekmīgu vīru, kuru viņa vienkārši vairs nespēj paciest. Dzīve viņas ir aizvedusi katru uz savu pusi. Taču, kad Beibe ir nokļuvusi nopietnās nepatikšanās, viņas visas atkal satiekas savā bērnības mājā. Viņu atkalapvienošanās atdzīvina visus vecos pāridarījumus, bet arī vienkāršu kopā būšanas prieku. Viņām nākas nokārtot rēķinus ar savu pagātni, lai spētu raudzīties nākotnē. Luga „Sirds noziegumi” saņēmusi Pulicera prēmiju dramaturģijā (1981). Lomās būs aktieri Vita Vārpiņa, Rēzija Kalniņa, Sarmīte Rubule, Artis Robežnieks, Mirdza Martinsone, Aldis Siliņš, Juris Bartkevičs un Juris Strenga.

Kamerzālē kustību izrādi “Neglītais” ar Justīnes Kļavas libretu, kas veidots pēc Hansa Kristiana Andersena pasakas „Neglītais pīlēns” motīviem, iestudēs horeogrāfe Inga Krasovska. Pirmizrāde plānota 23.janvārī. Jaunais filozofijas students Kristians jūtas iztukšots un nelaimīgs. Savā dzimšanas dienas naktī viņš dodas prom no mājām, lai atrastu veidu, kā dzīvot tālāk. Kristians satiekas ar dažādiem cilvēkiem, bet nesaņem no tiem cerētās atbildes. Tātad viņam vai nu jāsamierinās ar savu bezjēdzīgo dzīvi, vai arī jārada savas dzīves jēga pašam. Jāatrod ceļš pie sevis un savs paša īpašais „es”. H.K.Andersens zināja: „Nav nekāda nelaime piedzimt pīļu pagalmā, ja vien esi dzimis no gulbja olas.” Izrādē piedalīsies aktieri Dārta Daneviča, Artūrs Dīcis, Ieva Florence, Edijs Zalaks un Mārtiņš Počs.

Janvāra piedāvājums par īpašo cenu būs izrāde “Trīs māsas” 10.janvārī – uz šo izrādi biļešu cenas ir 5 un 7 EUR. 5.janvāra izrāde “Liec Dievam pasmieties” būs aktrises Indras Briķes jubilejas izrāde. Savukārt 10.janvārī izrāde “Mīļākais” tiks spēlēta pēdējo reizi.