Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Uzņem dalībniekus improvizācijas teātra studijā

Redakcija
Redakcija

Jau sesto gadu pēc kārtas, "Barons Rozenkrancs. Improvizācijas teātris" izsludina dalībnieku uzņemšanu aktiermeistarības un improvizācijas studijā, kas sāks darbu septembrī. Deviņu mēnešu laikā, līdz nākamā gada maijam (36 nodarbības), tiem, kuri vēlas apgūt aktiermeistarības un improvizācijas pamatus, studijā būs iespējams sistemātiski apgūt iesildīšanās tehnikas, aktiermeistarības un aktiera runas pamatus, improvizācijas principus, metodes un tehnikas, attīstīt spontanitāti, fantāziju, iejušanos tēlā un apgūt sadarbības vingrinājumus.

Kursā tiek uzņemti visi interesenti, kuri ir sasnieguši 16 gadu vecumu - bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts. Šo kursu īpaši tiek aicināti apmeklēt tie, kuri vēlas iemācīties brīvi kustēties, pārvarēt kautrību, nedrošību un uztraukumu atbildīgos brīžos. Nodarbības tiek organizētas tā, lai katram, kuram ir vēlēšanās iegūt jaunas vai pilnveidot savas jau esošās improvizācijas un aktiermeistarības prasmes, nezaudēt vēsu prātu kritiskās situācijās, saprotami runāt, uzstājoties auditorijas priekšā, būtu iespējas regulāri trennēt un attīstīt šīs iemaņas. Studijas darbs noris jaukā, draudzīgā gaisotnē, nodarbībās var gan apgūt noderīgas prasmes, gan arī - tā ir lieliska iespēja emocionāli izlādēties pēc saspringtas mācību vai darba nedēļas un iepazīties ar jauniem draugiem.

Viens no studijas darbības mērķiem ir atrast jaunus talantus un sagatavot pilnvērtīgu papildinājumu improvizācijas teātra "Barons Rozenkrancs" aktieru ansamblim, kas jau vairāk kā piecus gadus uzstājas dažādos pasākumos un klubos, bet sākot ar 2021. gada septembri ir atradis pastāvīgu mājvietu un rīko regulārus improvizācijas vakarus Bišumuižas pilī.
Nodarbības studijā notiks vienu reizi nedēļā, darba dienu vakaros, Komēdijas un drāmas teātra (KDT) telpās Bišumuižā - Rīgā, Gulbju ielā 6b. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija, līdz š.g. 15. augustam rakstot uz e-pasta adresi: barons.rozenkrancs@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, aktuālu e-pasta adresi saziņai un tālruņa numuru. Iepazīšanās nodarbība 22. augustā (tikai reģistrētiem dalībniekiem).

Šī ir privāta iniciatīva, tādēļ līdzdalība nodarbībās ir par ikmēneša maksu (darbojas arī draudzīga atlaižu sistēma). Iniciatīvas mērķis ir nojaukt robežu starp jēdzieniem “profesionāls aktieris” un “amatieris”, jo daudzi pasaulē pazīstami aktieri nav akadēmiskā bakalaura grāda īpašnieki aktiermākslā, bet improvizatorus akadēmiski Latvijā nesagatavo vispār! Ja vēlies darboties neatlaidīgi – durvis Tev ir atvērtas! Piesakies un nāc - nenožēlosi!

Vairāk informācijas šeit: https://www.facebook.com/rozenkrancs/