Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Improvizācijas šovs “Spiediens” noslēdz 8.sezonu

Redakcija
Redakcija

Radošā apvienība “Spiediens” ar izrādēm 8., 9., un 10.martā noslēgs īsās formas improvizācijas šova 8.sezonu. Savukārt garās formas improvizācijas teātra “Lifts” izrādes gaidāmas vēl 16.martā un 20.aprīlī.

Marta viesaktieri Andris Bulis, Mārtiņš Daugulis un Kristīne Garklāva ar improvizāciju ir uz “Tu” - kādam patīkama atgriešanās uz improvizācijas skatuves, cits improvizāciju izmanto dažādās ikdienas situācijās. 8.marta viesis, aktieris Andris Bulis smejas: “Domājot par uzstāšanos pārņem divejādas sajūtas. Ir patīkams satraukums un trīsas no vienas puses un sajūta, ka ceļi pārvēršas želejā no otras.”

Savukārt 9.marta viesaktieris, LNT 900 sekunžu moderators Mārtiņš Daugulis stāsta: “Improvizācijas gadījumā kā vienmēr patīkama atkal atgriešanās uz skatuves uz kuras nekad nekas nav iepriekš zināms un paredzams.” 10.marta viešņa un LNT raidījuma ”900 sekundes” ziņu moderatore Kristīne Garklāva par gaidāmo uzstāšanos saka: “Ja uzskatām, ka katra saruna ar cilvēkiem ir improvizācija- tad improvizēju ik uz soļa, bet uz skatuves to darīšu pirmo reizi. Ceru, ka varēšu tēlot akmeni vai cilvēku, kas guļ zārkā. Vislielākā traģēdija, manuprāt, ir tad , kad ne īpaši smieklīgi cilvēki sāk pašpārliecināti jokot. Pirmās sajūtas ir bailes. Bet tā kā visa dzīve ir cīņa ar bailēm, tad ceru, ka līdz piektdienai būšu tās uzveikusi.”
Šovs “Spiediens” ir humoristiska īsās formas improvizācijas izrāde, kuras galvenās vadlīnijas veido skatītāji. Uz skatuves redzamie skeči ir iepriekš nesagatavoti un aktieri paļaujas uz skatītāju izdomu, lai kopā radītu lielisku izrādi. Marta izrādēs uz improvizācijas skatuves kāps Līga Putniņa, Sanda Dejus, Juris Kozlovskis, Oskars Kozlovskis, Krišjānis Caune, Kaspars Breidaks, un Mārtiņš Kozlovskis. Šovu vadīs Artūrs Vadītājs.

“Spiediens” marta izrādes notiks koncertzālē “Godvil”, Brīvības gatvē 214b. Izrāžu sākums – 20:00. Biļetes pieejamas spiediens.com. Šīs būs pēdējās īsās formas improvizācijas “Spiediens” izrādes 8.sezonā. Pēc šoviem radošā apvienība dosies garākā pauzē, lai ar svaigām idejām un jokiem atgrieztos rudenī, satiekot skatītājus jau 9.izrāžu sezonā.

Garās formas improvizācijas teātrim “Lifts” paredzētas vēl divas izrādes – 16.martā un 20.aprīlī, kas notiks Kalnciema ielā 35. Garās formas izrāde ir delikatese žanra cienītājiem, kad izspēlētā stāsta pasaule ir daudz dziļākā un plašāka. Papildu burvību “Lifta” izrādēm piešķir fakts, ka garās formas izrādi nav iespējams atkārtot un katra izrāde ir unikāls žanra meistardarbs. Uz skatuves martā un aprīlī kāps Mārcis Viļums, Kaspars Breidaks, Gatis Kurzemnieks, Līga Putniņa un Kaspars Žūriņš. Biļetes uz izrādēm pieejamas šeit.