Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Izrāde "Pietura" – izlaušanās no pašu radītā krātiņa

Redakcija
Redakcija

Izrāde "Pietura" – izlaušanās no pašu radītā krātiņa
Foto: Viesturs Lācis

13. un 14.maijā plkst. 19:00 LKA Latvijas Kultūras koledžā visiem interesentiem būs iespēja vērot ZONA projects piedāvāto iestudējumu „Pietura”, kurš savu pirmizrādi piedzīvoja 15.aprīlī.

Katrs esam piedzīvojuši un atkārtojuši atkal un atkal šķietami parastās „par neko” sarunas, kuras vienā brīdī nes sev līdzi jēgu un mudina mūs mainīties, vai turpina radināt pie ierastās vides un liek ieakmeņoties. Pietura, tā nav vienkārši vieta, tas ir laika posms, notikums, kuram mēs pieķeramies, sarodam, gūstam komfortu un vairs nezinām, vai vēlamies doties prom. Caur teksta absurdībām mēs uzdomam jautājumus, bet jūs meklējat atbildes. Cik ilgi mēs sēdēsim? Cik ilgi mums te vajag sēdēt?

„Pietura” vēlme ir iedziļināties cilvēka lomai šaurā sabiedrības lokā. Kā vide, no kuras tu nāc, ļauj reaģēt uz pārmaiņām sabiedrībā un ko, nokļūstot ārpus ierastajiem apstākļiem, nozīmē iepazīties ar pasaules piedāvātajām iespējām. Dzīvošana komforta zonā kļūst par tuvredzīgu skatījumu nākotnē, bet rada pārliecību par absolūti skaistu un izdevušos dzīvi šobrīd.

Režisore Melānija Dubra par iestudējumu „Pietura” – „Izrāde ir veidota kā absurda realitāte, it kā šķietami bezjēdzīgās sarunās, vizuālā estētikā un grafiskā zīmējumā tiek ielikta sapnim līdzīga atmosfēra. Viegli par to, kas patiesībā ir smagi.”

Lugas atveidojuma pamatā ir četri jaunieši, kuri visdrīzāk nekad nesatiktos, ja nedzīvotu nomaļā lauku ciematā, kur pietura ir ne tikai transporta gaidīšanas vieta, bet centrs, kurā satiekas realitāte, vietējais gossips, tiek veidoti nākotnes plāni, vai vienkārši aizmirsta dzīve. Vai ir jēga izkāpt no savas komforta zonas un veidot savu dzīvi lielpilsētā, vai vienkārši samierināties ar to kas esi un varu, kura tev pieder ciemā? Stagnācija vai tomēr bailes no nezināmā?

„Pietura” veidota Edgara Niklasona orģināldramaturģijā.
Melānijas Dubras režija, Krišjāņa Elvika scenogrāfija, kostīmu māksliniece – Sanda Feldberga. Lomās – Laura Atelsone, Klāvs Mellis, Uldis Sniķers, Āris Matesovičs.

Gaidāmās izrādes –13.maijā un 14.maijā LKA Latvijas Kultūras koledžā.

Izrāde tapusi sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu un Latvijas Kultūras Akadēmijas Latvijas Kultūras koledžu.
Organizē – ZONA projects. Jaunākā informācija @zonaprojects Facebook, Instagram un Twitter vietnēs
.

Brīdinājums! Izrādē tiek smēķēts un lietota necenzēta valoda! Izrādi iesakām apmeklēt no 12 gadu vecuma.
Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.