Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Studiju programma „Aktiermāksla” saņem licenci

Redakcija
Redakcija

26. jūlijā AIC Studiju programmu licencēšanas komisijas sēdē tika nolemts izsniegt licenci Liepājas Universitātei bakalaura studiju programmas “Aktiermāksla” īstenošanai.

.........................................................................................................................

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane pauž par to gandarījumu: „Iepriecinoši ir tas, ka Liepājas teātra, Liepājas Universitātes un Liepājas pilsētas domes kopīgā pārliecība par to, ka Liepājas teātra aktieru sagatavošana vislabāk var notikt tieši šajā pilsētā, ir uztverta. Gandarījumu sniedz ekspertu pozitīvais novērtējums pēc programmas īstenošanas projekta izpētes. Līdz ar licences saņemšanu mums ir dota iespēja realizēt savu kopīgo redzējumu, šo iespēju uztveram ar lielu atbildības sajūtu.”

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins saka: „Šis aktieru kurss ir nepieciešams, lai sabalansētu Liepājas teātra trupu pa vecuma kategorijām, un ir svarīgi, lai tas notiktu Liepājā. Divi mēģinājumi sagatavot aktierus Liepājai Rīgā ir piedzīvojuši fiasko. Labs piemērs bija Klaipēdas kurss, kā arī deviņdesmito gadu sākumā Liepājā apmācītie aktieri. Tagad gaidām interesentus uz konsultācijām un iestājpārbaudījumiem.”

Šajā procesā daudz darba ir ieguldījusi Liepājas pilsētas dome un deputāts Vilnis Vitkovskis: „Studiju programmas licencēšanas ceļš prasīja daudz laika un darba. Visvairāk mani uzrunāja tas, ka mums visiem kopā bija mērķis, kura sasniegšana noteikti ir devusi gandarījuma sajūtu.”

Dokumentu iesniegšana studiju programmā „Aktiermāksla” Liepājas Universitātē notiks no 28. augusta līdz 2. septembrim, konsultācija – 4. septembrī, iestājpārbaudījumi – 5., 6. septembrī. Nodarbību sākums – no 11.septembra.