Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Ar izrādi „Kareņinu laulātais pāris” Rīgā viesosies izcilie krievu aktieri Ludmila Čursina un Jevgeņijs Kņazevs

Redakcija
Redakcija

16. aprīlī Dailes teātrī ar iestudējuma „Kareņinu laulātais pāris” pirmizrādi viesosies izcilie krievu aktieri Ludmila Čursina un Krievijas Tautas skatuves mākslinieks Jevgeņijs Kņazevs. Izrādi pēc Ļeva Tolstoja romāna „Anna Kareņina” motīviem veidojis režisors Pāvels Tihomirovs. „Šī izrāde ir izcila autora izcils romāns izcilu mākslinieku izpildījumā!” uzsver viesizrādes organizatori.

Kā stāsta režisors Pāvels Tihomirovs, šī izrāde būs pasaulslavenā romāna „Anna Kareņina” negaidīts traktējums: „Izrādes uzmanības centrā ir tikai Kareņinu ģimene, viņš un viņa, abu savstarpējās attiecības, mūžīgās mīlestības, ģimenes un uzticības tēmas, kas līdz dvēseles saviļņojumam ir pazīstamas katram no mums. Pirmo reizi tik tuvi un saprotami, tik patiesi un atklāti par mūžīgo un nesatricināmo. Kareņina un Kareņins ar mīmiku, žestiem, balsi un neticamu enerģētiku liek zālei sastingt jau pēc pirmajiem vārdiem, pirmās kustības, pirmajām notīm un skatiena.”

Romāna nodaļas paskries kā nodaļas no mūsu katra dzīves – ātri, trāpīgi, citviet ar prieku, citviet ar sāpēm. Aiz priekškara pavērsies mūžības pasaule, kas uzrakstīta dziļā valodā, tiks sadzirdētas skaņas un sajustas dzirkstis, izjusts cilvēku savstarpējo attiecību dziļums.

„Izrāde „Kareņinu laulātais pāris” sniedz lielisku iespēju paskatīties uz Kareņinu ģimeni no cita skatupunkta, ieraudzīt viņas un viņa patiesību, aizvainojumus un priekus, mīlestības izpausmes un absolūtu vienaldzību, lepnumu, tiekšanās, kāpumus un kritumus. Emocionāli spilgts un pilnīgi neierasts skats uz romānu, kuru var pārlasīt atkal un atkal,” saka režisors Pāvels Tihomirovs.

„Mīlestība. Kaislība. Tikumība. Sajūtu palete ikvienam no jums. Gaidām! Izcila romāna iemīļotie varoņi, unikāla iespēja pieskarties mūžībai Tautas skatuves mākslinieku – īstu meistaru – izpildījumā!” aicina viesizrādes organizatori.

Biļetes uz izrādi var iegādāties „Biļešu Servisa” kasēs un bilesuserviss.lv.