Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Pirmo reizi Latvijas Nacionālās operas pirmizrāde būs skatāma tiešraidē Latgales vēstniecībā GORS

Redakcija
Redakcija

28. septembrī pulksten 19.00 Latvijas Nacionālās operas jauniestudējuma “Turaidas Ro-ze” pirmizrādi skatītāji pirmo reizi varēs redzēt ne tikai Latvijas Nacionālās operas zālē klātienē, bet arī video tiešraidē Latgales vēstniecības GORS Mazajā zālē.

“Tiešraide uz Latgales vēstniecību GORS Latvijas Nacionālajai operai ir intriģējošs notikums, digitālā laikmeta iespēja skatītājiem Latvijas reģionos iepazīt LNOB iestudējumus. Tā ir sava veida misija un ilgi lolots sapnis - dot iespēju mūsu pirmizrādes redzēt skatītājiem arī citviet Latvijā. Ir patīkams radošs satraukums, jo šī mums visiem būs pirmā reize – gan LNOB kolektīvam, gan vēstniecībai GORS. Cerēsim, ka tas būs rosinošs sākums jaunai tradīcijai un nākotnē mums pievienosies arī citu novadu kultūras centri,” saka Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes locekle Daina Markova.

Latgales vēstniecības GORS vadītāja Diāna Zirniņa priecājas par sadarbību ar Latvijas Naci-onālo operu: “Esam gandarīti par katru iespēju sadarboties ar Latvijas Nacionālo operu un ba-letu, jo līdz šim notikušās viesizrādes Latgales vēstniecībā GORS atklāj ievērojamu apmeklētāju interesi. Visai loģiski, ka daudzas izrādes objektīvu apstākļu dēļ nav iespējams skatīt ārpus operas, tādēļ iespēja tiešraidīt izrādes ir vēl viens lielisks veids, kā baudīt operu un baletu reģionā. Ļoti ceram, ka skatītāji gan novērtēs, gan izmantos iespēju piedzīvot “Turaidas Rozes” pirmizrādi arī Rēzeknē.”

Tiešraide Latgales vēstniecībā GORS ir būtisks papildinājums Latvijas Nacionālās operas un baleta uzsāktajai digitālajai programmai. Jau kopš 2014. gada regulāri Latvijas Nacionālās ope-ras iestudējumi tiek izrādīti digitālajā vietnē “Operas platforma”, kas drīz piedzīvos paplašinā-šanos, sasniedzot vēl lielāku auditoriju visā pasaulē Latvijas Nacionālās operas iestudētais Šarla Guno “Fausts” būs pirmais mūsu uzvedums, ko gada nogalē varēs noskatīties Eiropas vadošās kultūras televīzijas ARTE platformā “Arte. Concerts”.

Zigmara Liepiņa “Turaidas Roze” ir muzikāli un dramaturģiski pārveidota redakcija operai “No rozes un asinīm”. Stāsts par Turaidas 1620. gada notikumiem laika gaitā pārtapis dzīvā leģen-dā, kuras izklāsts mēdz būt atšķirīgs detaļās, bet ir nemainīgs savā kodolā. Tiek gatavotas dārznieka laulības ar pils rakstveža Greifa audžumeitu Maiju, kuru iemīlējis ne tikai viņas sade-rinātais. Lai saglabātu solīto uzticību līgavainim, Maija pieņem patiesi drosmīgu lēmumu…