Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī pirmizrāde dejas izrādei „Tuvība”

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātrī pirmizrāde dejas izrādei „Tuvība”
Foto: Džeina Saulīte

28. martā Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde „Tuvība”. Turpinot teātra deju izrāžu tradīciju, iestudējumā apvienota aktieru meistarība, horeogrāfija un brīvā plastika. Pirmo reizi deju trupa sinhronizēs savas kustības ar datorgrafiku uz ekrāna. Iestudējuma horeogrāfe un idejas autore ir Irina Saveļjeva, kas teātra skatītājus jau ir pārsteigusi ar pilnmetrāžas dejas izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”, gūstot ārkārtīgi lielu skatītāju atzinību. „Tuvība” – ķermeņa valodā izteiktas noveles.

Stāsti, kas tiks atklāti izrādē, sižetiskā ziņā savā starpā nav saistīti, tos vieno tikai izpratne par to, kas ir tuvība. Noveļu tēmas ir dažādas – vienā tiek stāstīts par augstām tikumības idejām, citās tiek izteikta ironija par sevi un, protams, neiztikt arī bez mīlestības. Tas ir kaleidoskops ar nosaukumu „Tuvība”.

Kostīmi un scenogrāfija, par ko gādājis Egils Viļumovs, ir diezgan atturīgi, tādējādi ļaujot akcentēt notiekošo uz skatuves, izcelt aktieru un dejotāju meistarību un viņu savstarpējās attiecības uz skatuves.

Īpaša loma izrādē atvēlēta mūzikai – iestudējumā tiek izmantota Maksa Rihtera (Max Richter), Nila Frāma (Nils Frahm) skaņdarbi, kā arī latviešu komponista Pētera Vaska emocionāli piesātinātā mūzika.

Jaunā teātra dejas izrāde ir atklāsme par cilvēkiem, viņu jūtām un noslēpumiem. Tā ir izrāde par mums. Un, kā atzīst iestudējuma radošā komanda, šajā izrādē atstāts daudz vietas skatītāju iztēlei, pārdomām un interpretācijai, nekas nav viennozīmīgs. Primārais šajā izrādē nav redzēt, bet gan sajust.

Pirmizrāde – 28. martā plkst. 19.00.

Tuvākās izrādes – 29. martā plkst. 17.00 un 10. aprīlī plkst. 18.30.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.