Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


"Rrrumpel...Rrrūķis"- leļļu teātra izrāde, kas iemāca saskatīt un izprast patiesās dzīves vērtības

"Rrrumpel...Rrrūķis"- leļļu teātra izrāde, kas iemāca saskatīt un izprast patiesās dzīves vērtības
No labās: Plamens Dipčikovs, Anni Petrova, Rumpelrūķis un Anita Znutiņa-Šēve

17. septembrī Leļļu teātrī savu pirmizrādi piedzīvoja luga "Rrrumpel...Rrrūķis", kuru iestudējis talantīgais bulgāru izcelsmes viesrežisors Plamens Dipčikovs kopā ar savu ilggadējo skatuves un dzīves partneri, scenogrāfi Anni Petrovu. Tieši Anni ir tā, kas veidojusi lelles, tērpus un žilbinošo skatuves noformējumu ar fascinējošām krāsu un gaismu spēlēm.

Izrāde iestudēta līdz šim neredzētā spēles manierē, kas padara to vēl interesantāku. Līdzās lellēm darbojas dzīvi aktieri (Dace Vītola vai Dana Lāce un Miķelis Žideļūns), pārtopot te vienā, te citā tēlā, brīžiem saplūstot ar ēnu spēlēm, brīžiem nokļūstot gaismas strēlē, lai pārsteigtu skatītājus ar zīmīgiem žestiem vai kustībām, kas runā bez vārdiem.

Katrai lellei ir savs raksturs un sava dzīves uztvere, kas veido viņas rīcību katrā konkrētā situācijā. Arī lelles, atkarībā no tā, kādā vidē tās dzīvojušas, tāpat kā cilvēki, meklē sev labākas dzīves iespējas. Un arī lelles, tāpat kā cilvēki, kļūdās, izvēloties nepareizos līdzekļus laimīgākas un pārtikušākas dzīves sasniegšanai. Nabadzība un Bagātība, kas caur dzīvi iet roku rokā, rada nepareizu priekšstatu cilvēku prātos, veidojot sev paklausīgus bezierunu radījumus.



Būtībā izrāde ir kā mazā dzīves skola, kas iemāca bērniem domāt, analizēt un izvērtēt. Iemāca saprast, ka savas dzīves pavediens jāvērpj pašam, nevis jāļauj citam būt noteicējam pār tavu dzīvi. Jo ne vienmēr var atrisināt problēmas, pārdodot savu "es" un ne vienmēr laime slēpjas bagātībā. Biežāk izrādās, ka bagātie ir garā nabagi, bet nabagie- garā bagāti. Tāpat kā šķietamais "labdaris" var izrādīties veikls krāpnieks un viņa solījumi- ziepju burbuļi, kas agri vai vēlu zūd.



Tieši tā izrādē notiek ar jauno un skaisto Dzirnavnieka meitu, kas caur meliem iegūst prinča labvēlību un nokļūst karaļa pilī. Te viņa satiek Rumpelrūķi, kas jaunajai meitenei palīdz tikt galā ar dažādām likstām, taču viņš to nedara par velti; par katru pakalpojumu jādod kaut kas pretī- sākumā tās ir krelles, vēlāk kleita...līdz kādu dienu Dzirnavnieka meitai vairs nav ko dot. Taču viņa vēlas kļūt par karalieni. Sapinusies melos un paklausot Rumperūķa pierunāšanai, Dzirnavnieka meita viņam dod neapdomīgu solījumu, bet Rumpelrūķis tai palīdz stāties karalienes godā. Kāda būs maksa par doto solījumu?...tas jums jāredz pašiem. Vienu gan varu teikt- kā jau pasakās pieņemts, arī "Rrrumpel...Rrrūķis" ir izrāde ar laimīgām beigām.

Un tā ir izrāde, kas jāredz ne tikai katram bērnam, bet arī viņu vecākiem. Ticiet man, jums patiks!

     [+] [-]

, 2011-09-28 14:31, pirms 13 gadiem
Paldies par ieteikumu, noteikti iešu skatīties!

     [+] [-]

, 2011-09-28 16:50, pirms 13 gadiem
esmu ļoti apmierināta ar redzēto

     [+] [-]

, 2011-09-28 22:21, pirms 13 gadiem
Fotogrāfijas jau skaistas, jātic, ka teātris arī labs.

     [+] [-]

, 2011-09-29 19:52, pirms 13 gadiem
Tagad zināšu, uz ko pirkt biļetes, paldies.

     [+] [-]

, 2011-10-17 18:32, pirms 13 gadiem
Var jau būt, ka šis režisors ir talantīgs, tomēr mūsējie māk labāk piesaistīt mazos skatītājus. Varbūt pie vainas mūsu atšķirīgā mentalitāte, taču ne es, na mans puika nepalikām īsti apmierināti ar redzēto. Kaut kas tur pietrūka.