Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Dailes teātra viesizrādes februārī un martā

Redakcija
Redakcija

Dailes teātra viesizrādes februārī un martā
Foto: Jānis Deinats

Drīzumā Dailes teātris atkal dosies viesizrādēs ārpus Rīgas, šoreiz iepriecinot skatītājus Cēsīs un Ventspilī.

23. februārī ar izrādi “Klusā daba ar resno puisēnu” Dailes teātris viesosies Vidzemes koncertzālē “Cēsis”.
Datoru ģēnijs Pompīlijs dzīvo kopā ar savām trim tantēm. Šī ir pieklājīga māja, un tantes kā trīsgalvu pūķis sargā savu mīļoto krustdēlu no visa ļaunā. Mīlot un rūpējoties par savu dārgo krustdēlu, tantes pat Pompīlijam nolīgst prostitūtu Lilī. Viss nav tik vienkārši, jo Pompīlijs ir ļoti resns. Un ļoti jūtīgs. Tad arī sākas problēmas, jo Pompīlijs iemīlas Lilī.
Jona Sapdaru traģikomēdiju iestudējis režisors Mihails Gruzdovs. Izrādē spēlē aktieri Artis Robežnieks, Olga Dreģe, Akvelīna Līvmane, Lidija Pupure un Ieva Florence, tajā piedalās arī dejotāja Olga Biserova.

Pie skatītājiem teātra namā “Jūras vārti” Ventspilī 6. martā dosies izrādes “ART” radošais kolektīvs - aktieri Ģirts Ķesteris, Juris Žagars, Artūrs Skrastiņš un šarmantā dziedātāja Marija Naumova. Iestudējuma režisors ir Dž.Dž.Džilindžers.

Marks, Seržs un Ivans ir bijuši draugi ilgu laiku. Bet tagad Seržs ir nopircis dārgu gleznu - audeklu, kas nokrāsots baltā krāsā ar šaurām baltām šķērslīnijām. Kad Marks šo gleznu nosauc par „mēslu", tā ir īsta katastrofa un smags izaicinājums viņu draudzībai. Ivans, kuram nav sava viedokļa un - pēc draugu domām - par visu nospļauties, cenšas samierināt abus savus draugus. Kaut kādam veselajam saprātam taču jābūt!

Franču dramaturģes Jasmīnas Rezā luga „Art" saņēmusi Lorensa Olivjē balvu kā gada labākā komēdija (1998) un Tonija balvu kā gada labākā luga (1998).