Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Izrāde “Marija un zibens” Āgenskalna tirgū

Redakcija
Redakcija

Šī gada 19. jūnijā plkst. 16.00 un 19.00 Āgenskalna tirgus teritorijā būs skatāma teātra trupas KVADRIFRONS veidotā izrāde “Marija un zibens”, kas tapusi 2021. gadā, Valmieras vasaras teātra festivāla ietvaros. Izrāde, kas ieguvusi skatītāju un kritiķu atzinību, līdz šim tikusi izrādīta tikai Valmierā, bet ar Āgenskalna tirgus gādību tā pirmo un, iespējams, pēdējo reizi pieejama arī Rīgas skatītājiem.

Pusaudžu auditorijai adresētais iestudējums vēsta par savas identitātes meklējumiem un aizvadītajā Spēlmaņu nakts ceremonijā apbalvots ar skatuves naglu “par meistarību izcili kodolīgā stāstā huligāniskā atsperīgumā ar paaudzes vienojošu asprātību izteikt jauna cilvēka pieaugšanas, sevis un otra atrašanas mokas, mulsumu, kaunu un vientulību, kad vienīgais orientieris ir vien maza zibens atstāta rētiņa uz ciskas.”

Izrādi veidojusi režisore Paula Pļavniece, kustību režisors Rūdolfs Gediņš un teksta autors Klāvs Mellis, kā arī aktieri Ance Strazda, Reinis Boters, Sandija Dovgāne un Āris Matesovičs. Mūzika - Reinis Boters; skaņas pēcapstrāde - Kārlis Tone.

Izrādes anotācija vēsta:
“Marijai bērnībā iespēra zibens. Viņa neatceras pašu spērienu, toties atceras visu pārējo: bija vēls rudens, oranži mākoņi, saule tālu priekšā, ietve, silts lietus. Tad bija būkšķis, zibsnis un tumsa. Zibens atstāja divas rētiņas, tādus kā punktiņus uz Marijas ciskas. Pa vienu rētiņu zibens ienāca, bet pa otru - izgāja ārā. Vieta ap tām ir nejūtīga - tajā var bakstīt, bet Marijai nesāp. Viņa to nevienam nav teikusi, lai gan tas būtu neslikts ballīšu prikols. Viņai nez kāpēc ir tāds kā kauns. Šovasar Marija satiks Loti. “Seksīgas rētiņas,” sacīs Lote, “tev ne par ko nav jākaunas.”

“Marija un zibens” ir vasarīga izrāde par mīlestību un cita veida patikšanām, mulsinošo pasauli, kas kļūst arvien mazāka, un mocībām, kuras mums nemitīgi uzkrauj noslēpumainais spēks vārdā dzīve.”

Izrāde ieteicama skatītājiem no trīspadsmit gadu vecuma, un tā notiek ārtelpās - Āgenskalna tigus teritorijā (Rīgā, Nometņu ielā 64). Ieejas biļetes iespējams iegādāties teātra trupas KVADRIFRONS mājaslapā: kvadrifrons.lv.

____