Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm martā un sezonas noslēguma koncertu “Spanovska ballīte – 4.sērija”

Redakcija
Redakcija

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm martā un sezonas noslēguma koncertu “Spanovska ballīte – 4.sērija”
Foto: Jānis Deinats

15. janvārī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm martā, kad paredzētas arī trīs pirmizrādes – Lielajā zālē “Būt Kejai Gondai”, Mazajā zālē “Pēc Jūlijas jaunkundzes” un Kamerzālē “Atzīšanās”. Būs iespējams iegādāties arī biļetes uz sezonas noslēguma koncertu “Spanovska ballīte – 4.sērija”.

23.martā pirmizrādi piedzīvos Ainas Rendas romantiska drāma “Būt Kejai Gondai” Dž.Dž.Džilindžera režijā ar Rēziju Kalniņu titullomā. Pārējās lomas atveidos Kaspars Zāle, Dārta Daneviča, Gints Grāvelis, Lauris Subatnieks, Ērika Eglija, Gints Andžāns, Ieva Florence, Anete Krasovska, Aldis Siliņš, Lelde Dreimane, Mirdza Martinsone, Olga Dreģe, Dainis Gaidelis un Mārtiņš Upenieks. Keja Gonda ir galvenā kinostudijas zvaigzne, kuru kopš vakardienas neviens nav redzējis. Viņa ir visas pasaules sapnis. Viņu dievina miljoni. Keja Gonda ir gandrīz reliģija. Viņa zina kādu lielu noslēpumu, ko pārējā cilvēce ir aizmirsusi. Visi sapņo par ideālu pasauli un ideāliem cilvēkiem. Kas notiks, ja pēkšņi satiecies ar savu ideālu aci pret aci? Izrādās, ka ideāli atšķiras no reālās dzīves, tos nav iespējams sasniegt, tiem nav iespējams sekot. Un cena par saviem ideāliem ir pārāk augsta. Bet cilvēki tāpat turpina bezcerīgi meklēt un cerēt, un gaidīt to, kas viņus darīs laimīgus.

Mazajā zālē režisore Laura Groza-Ķibere iestudēs britu dramaturga un režisora Patrika Mārbera lugu „Pēc Jūlijas jaunkundzes”, kas sarakstīta pēc Augusta Strindberga „Jūlijas jaunkundzes” motīviem. Vasaras reibinošā saulgriežu nakts atbrīvo dēmonus, kas slēpjas dabā un cilvēkos. Lauku mājā bagātā, skaistā, ambiciozā nama saimniece Jūlija kalpotāju virtuvē uzmeklē Džonu – sava tēva šoferi. Pārbaudot savas jauniegūtās brīvības robežas, attiecības starp nama saimnieci un tēva kalpotāju iegūst jaunus pavērsienus. Kaislīgā nakts izvēršas cīņā uz dzīvību un nāvi, kurā izdzīvos stiprākais. Jūlijas jaunkundzei būs jāatrod izeja no sarežģītā stāvokļa. Jūlijas jaunkundzes lomā būs Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Džonu atveidos Dainis Grūbe, bet Kristīnu – Kristīne Nevarauska. Pirmizrāde paredzēta 25.martā.

Režisors Dmitrijs Petrenko Kamerzālē iestudēs Justīnes Kļavas lugu “Atzīšanās”. Pirmizrāde – 22.martā. Aurēlijs Augustīns ir arābu izcelsmes imigrants no tagadējās Alžīrijas teritorijas, kurš vienmēr sapņojis kļūt par pasaulslavenu domātāju. Viņam ir ārlaulības dēls, despotiska māte, civilsieva – bijusī berberu kurtizāne, kā arī finansiālas problēmas, dzīve kā elle un atkarība no alkohola un seksa. Lai pieņemtu sevi tādu, kāds viņš ir, lai uzvarētu savas atkarības, lai iegūtu sirdsmieru, Aurēlijam ir jānoiet garš ceļš. Tagad mēs viņu zinām kā Svēto Augustīnu – vienu no pazīstamākajiem Rietumu filozofiem un baznīcas svētajiem. Lomas atveidos Ģirts Ķesteris, Lilita Ozoliņa, Juris Bartkevičs, Artūrs Dīcis un Aija Dzērve.

No 15.janvāra varēs iegādāties arī biļetes uz sezonas noslēguma koncertu “Spanovska ballīte – 4.sērija”, kad aktieri atkal satiksies jautrā ballītē, kas jau kļuvusi par tradīciju. No smiekliem līdz nopietnībai un atkal atpakaļ... Protams, ekskluzīvi – šoreiz tikai 4 koncertos! Koncerta radošajā komandā ir Toms Treinis, Artūrs Skrastiņš un Lauris Dzelzītis.

17.martā pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde “Toma Sojera piedzīvojumi”. Marta piedāvājums par īpašo cenu būs izrāde “Bannija Manro nāve” 15.martā – uz šo izrādi biļešu cenas būs 5 un 7 EUR.