Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Dailes teātris tradicionāli aicina svinēt skolas sākumu

Redakcija
Redakcija

31.augustā un 1.septembrī Dailes teātris jau tradicionāli aicina svinēt skolas sākumu, piedāvājot izrādes “Toma Sojera piedzīvojumi” un “Jērādiņa”, kā arī pasākumu “Nosvini skolas sākumu kopā ar Tomu Sojeru!”.

Pasākuma “Nosvini skolas sākumu kopā ar Tomu Sojeru!” laikā teātra foajē tiks pārvērsts par dažādu piedzīvojumu, atrakciju un spēļu virpuli – šoreiz viss risināsies par un ap Toma Sojera piedzīvojumiem.

Tā kā pasākums notiks jau astoto reizi, būs iespēja sastapt Dailes teātra uzticamos draugus. Tāpat kā citus gadus, dažādas radošās darbnīcas piedāvās Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Leļļu teātris, “Latvijas mazpulki”, “Sveču darbnīca”, “Fazer”, fotodarbnīca “FOBO”. Jau otro reizi tiks piedāvāta radošā darbnīca sadarbībā ar Sergeja Jēgera labdarības fondu, bet zinātniskos eksperimentos aicinās piedalīties ZINOO Rīga atraktīvā komanda. Notiks arī mākslinieku meistarklases, kas pārtaps svētku lielformāta gleznā. Gleznas tapšanu vadīs māksliniece Ieva Caruka kopā ar biedrības "Mārupes radošā laboratorija"' jaunajiem māksliniekiem un mākslas pedagoģi Eviju Pamovsku. Sadarbībā ar Latvijas Badmintona federāciju pasākumā būs iespēja pārbaudīt savas badmintona prasmes. Dažādus pārsteigumus piedāvās arī citi pasākuma viesi un Dailes teātra sadarbības partneri - tās būs dažādas aktīvas, intelektuālas un radošas darbnīcas abos Dailes teātra foajē stāvos.

Ieeja pasākumā - ar biļetēm uz izrādēm “Toma Sojera piedzīvojumi” un “Jērādiņa” 31.augustā un 1.septembrī plkst.18.00.

Pasākums sāksies plkst.16.00 - 2 stundas pirms izrādes un turpināsies arī 30 minūtes izrādes “Toma Sojera piedzīvojumi” starpbrīdī.

Režisora Dmitrija Petrenko iestudētās izrādes “Toma Sojera piedzīvojumi” pirmizrāde notika pagājušā gada 31.augustā. Tā ir izrāde visai ģimenei. Bērniem – lai kopā ar izrādes varoņiem dotos aizraujošos piedzīvojumos, savukārt pieaugušajiem – lai tie atcerētos, kādi reiz bija un par ko sapņoja. Toma Sojera lomā ir Lauris Dzelzītis, Haklberiju Finu atveido Gints Andžāns. Pārējās lomās - Mārtiņš Upenieks, Ilze Vazdika, Ērika Eglija, Gints Grāvelis, Lauris Subatnieks, Ieva Florence, Inga Krasovska, Artūrs Dīcis, Artis Robežnieks un Mārtiņš Počs.