Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Dramaturgu teātra 15. studija absolvē

Redakcija
Redakcija

Septembrī ar H.Paukša lugas „Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” iestudējumu Dramaturgu teātra 15. studijas audzēkņi noslēdz savu mācību procesu aktiermeistarības studijā. Ar audzēkņiem pie šī iestudējuma strādājuši režisori un pedagogi Andris Zeibots, Gunta Kusiņa, kā arī vairāki pieredzējuši pamatsastāva aktieri. Utopiskā komēdija “Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” 15. studijai būs trešā - diplomdarba izrāde, un audzēkņu draugi, radi un citi interesenti to varēs noskatīties visu septembra mēnesi.

Kādā lauku ciematā, sauktā par Utopu ciemu, kur valda panīkums, intrigas un skumjas, pēc darba ārzemēs atgriežas vietējais biznesmenis! Brīnumainā kārtā viss apkārt tūlīt pat atdzīvojas: neveiksminieks iegūst labu darbu, mīlētāji beidzot satiekas, pat telefona sakari, ko nojaukusi kāda nekaunīga cūka, atkal tiek atjaunoti un pēkšņi viss ir vislabākajā kārtībā!

“Šī luga man ir kā dīvaina atkalredzēšanās ar sen, jo sen, manas jaunības laika mākslā piekoptu utopiskas dzīves slavinājumu, kad pozitīvie varoņi atnāca un visu sakārtoja atbilstoši kolektīvai vēlmei, kad neticamais tika pasniegts kā pieredzētais, vēlamais – kā esošais. Šādā, vismaz 40-50 gadus senatnīgā griezumā tad arī vēlos izveidot visu šo jautro pasākumu,” saka izrādes inscenējuma autors Andris Zeibots.

Mācību process Dramaturgu teātra aktiermeistarības studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas 3 mācību izrādes.

Atgādināsim, ka turpinās dalībnieku reģistrācija uz nākamo – 18. studiju, kas darbību sāks oktobrī. Pieteikšanās pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, rakstot uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Dramaturgu teātris un studija atrodas K. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām: Aktiermeistarības studija | Dramaturgu teātris