Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


“Atmiņas zudumi” Dramaturgu teātrī

Redakcija
Redakcija

Dramaturgu teātrī uzsākts Harija Ammera jaunākās, 2017. gadā sarakstītās lugas „Atmiņas zudumi” iestudējums. Lugas žanrs ir sadzīves komēdija ar detektīva pieskaņu, tā sarakstīta, iedvesmojoties no lieliskā humoresku autora, rakstnieka Andreja Skaiļa (1927 – 2012) stāsta, un veltīta viņa piemiņai. Darbība vienlaikus risinās gan mūsdienās, gan tik nesenajos, bet tomēr jau patālajos astoņdesmitajos gados. Lauku veikaliņa vadītājs Fišers kārtējo reizi sastrīdas ar sievu un uzsāk daudzu dienu “plostu”. Kad dzeršana pierimstas, Fišers atrod savu automašīna avarējušā stāvoklī. Viss liecina par to, ka avārijā sabraukts cilvēks, taču – kurš to sabraucis un kā?

Luga „Atmiņas zudumi” ir otrais Harija Ammera darbs, kas tiks iestudēts uz teātra skatuves. Iestudējumu veidos plašs radošais kolektīvs - iestudējuma režisors ir improvizācijas teātra studijas „Barons Rozenkrancs” vadītājs Aldis Pommers, kam šis būs nākamais darbs režijā pēc pagājušā gada nogalē pirmizrādi piedzīvojušās komiskās melodrāmas „Uzmanību – ziemeļmeitas!”, horeogrāfiju šīm iestudējumam veidos Inese Vāciete, bet lomas izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Aija Kuzmane, Anita Matisone, Inese Vāciete, Renāte Krūma, Zane Karpenko, Žanete Dondukova, Aivars Alps, Artis Bērziņš, Māris Gipters, Kārlis Griķis, Pāvels Ņevodņičenko, Vladimirs Fedorovičs, kā arī studijas audzēkņi Elvita Krontāle un Dainis Liepiņš.

Lugas „Atmiņas zudumi” pirmizrāde gaidāma jūnija beigās, vasarā gaidāma arī dramaturga Austra Pirktiņa jaunākās lugas - farsa "Ķīlnieki" iestudējuma pirmizrāde, šajā gadā uz Kamerzāles skatuves plānoti vēl vairāku citu - gan jaunu, gan jau atzītu dramaturgu darbu iestudējumi.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi. Šobrīd notiek tā pārbūve un pārvietošana darbībai piemērotākās telpās, un visi šī teātra biedri izsaka cerību, ka vienīgajam teātrim, kas nopietni rūpējas par latviešu dramaturģijas nākotni, atradīsies pietiekami daudz atbalstītāju, lai tas varētu veiksmīgi īstenot šo projektu.

Dramaturgu teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/3 (šobrīd ieeja no Zemitāna ielas). Biļetes uz izrādēm var iegādāties Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu... Vairāk informācijas skatīt šeit: Dramaturgu teātris | Neatkarīgais teātris un...