Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Triloģija par mūsdienu Pelnrušķīti

Redakcija
Redakcija

Kīras Kesas triloģija pusaudzēm “Prinča līgava” ir noslēgusies – tikko latviešu valodā iznākusi arī grāmatas trešā daļa “Prinča līgava. Vienīgā”. Gribat ar grāmatu iepriecināt pusaugu meiteni vecuma grupā 12+? Izmēģiniet Kīras Kesas triloģiju! Grāmatas tulkotas vairāk nekā 32 valodās, to kopējais metiens pārsniedz 3,5 miljonus eksemplāru! Visā pasaulē meitenes ar sajūsmu lasa šīs grāmatas – vēstījumu par pirmās mīlestības sarežģītajiem līkločiem un mūsdienīgas Pelnrušķītes ceļu uz prinča sirdi.

Triloģijas romāni secībā ir “Prinča līgava. Atlase”, “Prinča līgava. Elite” un tikko iznākusī “Prinča līgava. Vienīgā”. Tas ir mūsdienīgs pelnrušķītes stāsts, kurā veiksmīgi atspoguļoti jaunu meiteņu sapņi par sīvā konkurences cīņā izcīnītu atzinību un aizraujošu dzīvi – tādu, kāda ir fascinējošā skaistumkonkursu un televīzijas šovu pasaulē, kas tik ļoti vilina ar ārējo spožumu, bet nereti pieviļ ar skarbo realitāti.

Kāpēc tieši šis romāns pārņēmis pusaudžu prātus? Jo tā galvenie varoņi – spītīgā Amerika, laipnā un piemīlīgā Mārlija, augstprātīgā Seleste, maigā un nopietnā Krisa un visu meiteņu ilgotais princis Meksons, neraugoties uz dažādajiem sabiedrības slāņiem, kurus pārstāv, ir iemīlējušies pusaudži. Tipiski pusaudži – nedroši un bikli, sastopoties ar īstām jūtām, bet ikdienā ar negantiem raksturiem un augstām prasībām pret likteni. Viņu jūtu dzīve ir ārkārtīgi intensīva, un arī lasītājam grūti atrauties no jauniešu piedzīvojumiem. Romānus vēl interesantākus padara tas, ka mīlestība un meiteņu savstarpējo intrigu atainojums ir tikai viena no sižeta līnijām. Tā kā darbība norisinās nākotnes pasaulē, kur iedzīvotāji sadalīti kastās, te norisinās arī cīņas par varu un ietekmi, un gan princim, gan meitenēm iedalītas svarīgas lomas. Spraigā, krāšņā sižetā, kurā vienuviet saplūst “Bada spēļu” cienīga cīņa par izdzīvošanu un televīzijas šovu viltīgās taktikas, sievišķīgi neganta sāncensība un patiesu jūtu spēks, autore risina vienmēr aktuālo jautājumu: ko izvēlēties? Vieglāko vai pareizāko ceļu? Un kas notiek, ja pareizi šķiet abi, bet viegls nav nedz viens, nedz otrs? Un ko tieši tu spēj mainīt šajā pasaulē? Kīras Kesas radītie varoņi ir vienlaikus stūrgalvīgi un mīļi, spītīgi un aizrautīgi – un sagaidītais triloģijas noslēgums attaisnos visas lasītāju cerības!

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Zālīte.