Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Latvijā 27.–28. septembrī viesosies «Los Angeles Times» kara korespondents, romāna par Doņeckas lidostu autors

Redakcija
Redakcija

Otrdien, 27.septembrī, pulksten 18.30 Grāmatnīcā NicePlaceMansards K.Barona 21A romāna “Lidosta” tulkojuma latviešu valodā prezentācijā ar lasītājiem tiksies Sergejs Loiko, «L.A. Times» ilggadējais kara korespondents un fotogrāfs.

Sergejs Loiko pavadīja vairākas dienas Doņeckas lidostas drupās, dokumentēdams Ukrainas Bruņoto spēku varonību, ukraiņiem atsitot prokremlisko teroristu hibrīdarmijas uzbrukumus. Viņš bija vienīgais ārzemju žurnālists, kurš pabija lidostā aplenkuma pēdējās dienās, un viņa fotoattēli no «Los Angeles Times» apceļoja medijus visā pārējā pasaulē.

Izkļuvis no aplenkuma un ieradies Maskavā, Sergejs sāka strādāt pie romāna «Lidosta», kā arī sniedza plašu, vispusīgu, nepastarpinātu atskatu uz pieredzētajām kaujām radiostacijas «Eho Moskvi» ēterā, kas gandrīz noveda pie radiostacijas slēgšanas.

Pusgada laikā pēc iznākšanas romāns «Lidosta» pārtulkots jau 14 valodās. Latviski grāmata klajā nākusi izdevniecībā «Dienas Grāmata», tulkojusi Dace Sparāne-Freimane.

Ieskatam - Sergejs Loiko uzstājas Ukrainas ietekmīgākajā politiskajā raidījumā «Shuster Live», lasot fragmentus no grāmatas (krieviski; video no 1:52:43).