Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Izdevniecības “Avots” jaunums: “Gudrības stundas un muļķības pilnība”

Redakcija
Redakcija

Grāmatā apkopoti dzīvesgudri un nereti arī anekdotiski pastāsti, kas stimulēs pelēkās šūniņas, ļaus pasmaidīt vai aizdomāties – katram pēc savas patikas un saprašanas.Izdevumā satiekas sūfiešu, grieķu, budistu, daoiešu, Omāra Haijama, Rabindranata Tagores, Paulo Koelju, Džebrana un citu izcilu domātāju prātulas, kā arī dažādas austrumnieku atklāsmes, kas laika lokos kļuvušas par humora pilnu folkloru.

“Šajos mazajos stāstiņos ietverta gadu simteņiem krāta gudrība, kas dod mums iespēju rast izeju no mūsu iedomātajām problēmām, māca mūs «nekāpt uz tā paša grābekļa», visbeidzot attīsta nepieciešamo intuīciju un iztēli. Pastāsti spēj iedvesmot, spēj ielīksmot, bet tajā pašā laikā liek aizdomāties. Un tikai šādi iespējams sasniegt nepieciešamo personības izaugsmi,” ievadā secina izdevuma sastādītās Harijs Kalniņš.

“Ātrā zirga cena no sūfiešiem. Mulla pastaigājās tirgū, līdz beidzot apstājās pie zirgu pārdevēja.
– Saki, kāpēc tev šis viens zirgs maksā desmit reižu dārgāk par kādu citu? – sekoja jautājums.
– Tāpēc, ka tas auļo desmitreiz ātrāk! – atbildēja pārdevējs.
– Taču, ja šis zirgs aizauļos nepareizā virzienā, tas desmitreiz ātrāk attālināsies no vajadzīgā mērķa...
Tirgotājs brīdi padomāja un ... nolaida cenu.”

Izdevums ir grezni noformēts un būs lieliska dāvana cilvēkam, kurš augstu vērtē intelektu un mīl pasmaidīt par sevi un cilvēces centieniem.

Grāmatas tehniskie parametri:
Cietie vāki, 12x22cm, 248 lpp.