Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:425, Did:0, useCase: 3


“Dieviete tevī” – lasi un iepazīsti sevi caur mītiem!

Redakcija
Redakcija

Tikko iznākusi psihoterapeitu un lektoru Dženiferas Bārkeres Vūlgeres un Rodžera Dž. Vūlgera grāmata “Dieviete tevī”, kuras apakšvirsraksts ir “Mūžīgo mītu atbalsis mūsdienu sievietes dzīvē”. Tās, kas aizrautīgi lasīja Klarisas Pinkolas Estesas bestselleru “Sievietes, kuras skrien ar vilkiem”, iepazīstot, atraisot un pieņemot savus slēptākos aspektus, arī šo grāmatu atzīs ne vien par interesantu lasāmvielu, bet arī par rokasgrāmatu darbam ar sevi un jaunām atklāsmēm.
Jau vairākus gadu desmitus vadošie psihologi, psihoterapeiti un antropologi atzīst, ka mīti ir augsti attīstīta psiholoģija – tikai ietērpta tēlu, stāstu un drāmas dzejiskajā valodā, nevis formulēta akadēmiskās psiholoģijas mehāniskajās abstrakcijās.

Atziņas, kas ietvertas šajā grāmatā, ir palīdzējušas daudzām sievietēm kā privātajā tā karjeras dzīvē. Kā apgalvo grāmatas autori, ikvienas sievietes psiholoģisko modeli veido viena vai divas dominējošās dievietes. Tas, kā viņas pie mums ierodas, lai piešķirtu enerģiju un uzrunātu dažādos dzīves posmos, paliek noslēpums. Taču mēs varam kļūt par šī noslēpuma daļu, ja klusībā pavērojam sevi, ieklausāmies un lūdzam padomu. Katra no dievietēm sev raksturīgā un unikālā veidā ir gatava sniegt mums bagātīgu svētību un dāvanas, kuras radoši integrēt savā dzīvē un attiecībās. Iepazīstot iekšējās dievietes, tās var sadzirdēt arvien labāk un skaidrāk. Atliek vien ieklausīties savās iekšējās dievietēs un iemācīties tās pazīt citos. Mums ir jāstāsta stāsti, jāsmejas, jāapraud un jāsvin dievietes. Katrai dievietei ir, ko pastāstīt un ko dot mums, gudrība, kurā dalīties: Afrodīte ir gatava mīlas dēļ riskēt ar visu, turpretī Hēra baidās no izpostītas laulības; Dēmetra priecājas par saviem bērniem, bet Persefone augstu vērtē introspekciju un vīzijas; Atēna tiecas pēc augšupejošas kustības, savukārt Artemīda ilgojas pēc būdiņas mežā. Katra no dievietēm zina ko tādu, kas nav zināms citām. Tātad visas kopā viņas dāvā bagātīgu pieredzes kopumu, no kura var smelties enerģiju gan sievietes, gan vīrieši.

Jo vairāk domāsiet par dažādo dieviešu stāstiem, jo dzīvāki tie kļūs jūsu apziņā, un drīz vien pamanīsiet dieviešu pieskārienu savā dzīvē.

No angļu valodas tulkojusi Lilija Berzinska.
Pieejama arī e-grāmata.