Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:425, Did:0, useCase: 3


Grāmata: Kā uz visiem laikiem sakārtot savu māju un prātu

Redakcija
Redakcija

“Ja domājat, ka māja jākārto katru dienu, ja domājat, ka tas jums būs jādara visu mūžu, ir pienācis laiks atmosties. Es zvēru, ka ir iespējams rūpīgi un ātri sakārtot visu vienā piegājienā. Vienīgais, ko patiešām būs jādara visu mūžu, būs jāveic izvēle, kuras lietas paturēt un kuras ne, un jārūpējas par paturētajām lietām,” saka jaunās sensacionālu popularitāti ieguvušās grāmatas “Kārtības maģija” autore Marija Kondo.

“Kārtības maģija” ir īsta kārtošanas rokasgrāmata ar daudz praktiskiem un neparastiem padomiem. Tās autore japāniete Marija Kondo lasītāju iepazīstina ar savu unikālo metodi mantu sakārtošanai un uzglabāšanai un sola, ka pietiek visas lietas vienu reizi rūpīgi sašķirot, lieko izmest un atlikušo sakopt, lai vairs nekad ar to nebūtu jānodarbojas. Efektīvās metodes atslēga ir mantu šķirošana pēc kategorijām. Rezultāts ir paliekošs! Kondo skolniekiem papildus konsultācijas nevajag, jo viņu mājās turpina valdīt kārtība. Autore apgalvo: “Mājas sakārtošana ir brīnums, kas rada enerģisku un laimīgu dzīvi! Sakārtojot māju un samazinot mantu daudzumu, atklāsiet savas patiesās vērtības un to, kas jums dzīvē patiešām svarīgs.”

Kāpēc grāmata par mājokļa sakopšanu gūst tādus panākumus un turas bestselleru saraksta pirmajās vietās, kāpēc tiek tulkota gandrīz visās pasaules valodās? Varbūt tas skaidrojams ar to, ka cilvēki ir apmulsuši mūsdienu neizsmeļamo iespēju priekšā un neprot izvēlēties sev nepieciešamās lietas, gadžetus, grāmatas, izklaidi, informāciju utt. Bet varbūt neprot atteikties no liekā un velk līdzi pagātni, nedodot iespējas nākotnei. Kas zina, kādi katram iemesli kļūt par “krājēju”, taču Marijai Kondo ir izdevies japāņu zen stilā parādīt, kā atklāt un paturēt pašu būtiskāko – kā garīgajā, tā arī materiālajā ziņā –, lai tas iedvesmotu tālākai un priecīgākai dzīvei.

Ir tikai divi iemesli, kāpēc cilvēki nespēj atlaist lietas, domas vai citus cilvēkus: pieķeršanās pagātnei vai bailes par nākotni. Pašam sev atbildot uz jautājumu, ko no visa esošā es vēlos paturēt, rodas arī atbilde uz jautājumu, kā es patiesībā vēlos dzīvot savu dzīvi. Grāmatā soli pa solim autore atklāj, kā mantu šķirošana un kārtošana noved līdz unikālajai kārtības maģijai – mierīgam, motivējošam prāta stāvoklim.

Marija Kondo (Marie Kondo) ir uzkopšanas konsultante no Japānas, kura jau kopš bērnības aizrāvusies ar telpu sakārtošanu un sakopšanu. Vēl koledžā mācoties, radījusi oriģinālu KonMari Method ™ un nodibinājusi konsultāciju uzņēmumu. Marija ir pasaules bestsellera “The Life Changing Magic Of Tidying” un tās turpinājumu autore. Viņas grāmatas, blogs un kursi gūst sensacionālus panākumus.

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Dace Vanaga.