Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Klajā nācis Andra Brieža aforismu krājums “Dzīve ir spēle”

Redakcija
Redakcija

Apgāds “Jumava” laidis klajā Andra Brieža aforismu krājumu “Dzīve ir spēle”.Aivars Buks, īstajā vārdā Andris Briedis, pēc profesijas žurnālists, satīriķis, aforismu meistars, Rakstnieku savienības biedrs kopš 1990. gada. Savu literāro karjeru aizsācis jau 1959. gadā un kopumā gadu gaitā izdevis deviņus dažādus satīriskas ievirzes darbus. Īpaši viņš ir izslīpējis īso satīras formu – aforismus, īsos, trāpīgos teicienos ietverot visdažādākos dzīves paradoksus. Krājumā „Dzīve ir spēle” ir apkopoti gan agrāk publicēti, gan jauni aforismi.

Lai arī apveltīts ar spēju novērtēt sabiedriskās norises, paraugoties uz tām it kā no malas, Andris Briedis nekad nav bijis pasīvs dzīves vērotājs: aktīvi darbojies Valmieras laikrakstā “Liesma”, kuram raksta vēl šodien, par savu aktīvo dzīves nostāju 2002. gadā ieguvis titulu “Gada Valmierietis”; ir piedalījies arī 1991. gadā barikādēs, par ko ieguvis barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. Brīvo laiku aforismu meistars pavada, dziedot korī un aktīvi iesaistoties Rīgas Latviešu biedrības Omulības klubiņa darbībā. Novērtējot satīriķa jaunāko veikumu – krājumu „Dzīve ir spēle”, klubiņa vadoņi Ēriks Hānbergs un Jānis Ķuzulis atzīst:

„Andra Brieža lakonismi baudāmi kā drapes – mazās devās. Tikai tādējādi izjūtama aforismu iedarbību. Pamēģiniet lasīt un pārlasīt vienā uzšķīrumā dažus: piecus, desmit. Ja ziņkāri grūti savaldīt, ļaujieties veselai lappusei. Bet ne vairāk!”

Grāmata nopērkama visās Latvijas grāmatnīcās!