Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Otrā grāmata par burvīgo kaķi nindzju Timiju un viņa draugiem

Redakcija
Redakcija

Kopš vasaras sākuma, kad latviešu bērni grāmatā “Nindzja Timijs un viņa draugi” pirmo reizi sastapās ar zviedru rakstnieka un mākslinieka Henrika Tamma radītajiem ņiprajiem un drosmīgajiem dzīvnieciņiem kaķēnu Timiju, ūdeļpuiku Simonu, kaķenīti Floresu, gudrajiem sivēniem Jasperu un Kasperu un leļlu meistaru Alfrēdu, grāmata ir turējusies pārdotāko grāmatu topa virsotnē visos lielākajos Latvijas grāmatnīcu tīklos! Skolasbērni jau lasa paši, bet viņu mazākie brāļi un māsas visu vasaru lūguši, lai tieši nindzjas Timija piedzīvojumus lasa priekšā ik vakaru, bērni ir pat rakstījuši vēstules uz Apgādu Zvaigzne ABC, lai drīzāk sagaidītu turpinājumu. Tikko grāmatnīcu plauktos nonākusi ilgi gaidītā otrā grāmata par brašo glābēju komandu – “Nindzja Timijs un ceļojums uz Sansoriju”.

Un var sākties nākamais lieliskais piedzīvojums maģiskajā pasaulē, kuru, tāpat kā pirmajā grāmatā, vēl izteiksmīgāku dara autora paša veidotās krāšņās, filmas kadriem līdzīgās ilustrācijas (ne velti grāmatas autors H. Tamms ir arī koncepta dizainers daudzām Holivudas filmām, to skaitā “Šreks”, “Ledus sirds”, “Nārnijas hronikas” un citām).

Grāmatā “Nindzja Timijs un ceļojums uz Sansoriju” Timijs un viņa draugi traucas galvu reibinošā piedzīvojumā pāri visai pasaulei. Leļļu meistars Alfrēds ir saņēmis šifrētu vēstuli no savas bijušās maģijas skolotājas mis Vinderfeltes. Lai gan vēsti stipri sabojājis ūdens, visiem ir skaidrs, ka skolotājai – un ne tikai viņai – steidzami nepieciešama nindzju palīdzība. Tālajā Sansorijas salā, kur atrodas arī skola īpaši apdāvinātām būtnēm, tagad valda ļauna burvestība. Gudrais, vēlīgais un cienījamais ķeizars Istradiuss ir kļuvis ļauns, visus salas iemītniekus padarījis par vergiem un liek viņiem strādāt pie torņa būvēšanas. Pilsētā aizliegts dziedāt un dejot, stāstīt pasakas un stāstus, aizliegta ir zinātne un mācības, it visu klāj migla.

Draugi ar pašbūvētu zemūdeni dodas uz Sansoriju, bet jau pa ceļam sākas piedzīvojumi: dzelmē viņi sastopas ar milzu briesmoni Rūpertu, kuram pirms daudziem gadiem pazudusi sieva, vēlāk nindzju komandai pievienojas lemurmeitene Isisa un kāds mazs “zaķis” – pasažiere, par kuras klātbūtni draugi uzzina tad, kad jau ir par vēlu doties atpakaļ. Sansorija dzīvnieciņus sagaida ar pelēku, aukstu miglu, pilsēta izskatās kā pārvilkta ar pelēku drūmumu un tikai viens cilvēks vēl turas pretī ļaunajai burvestībai. Drīz pelēcība izplatīsies aiz Sansorijas robežām un visa pasaule zaudēs krāsas un smieklus. Vai maģiskajiem nindzjām izdosies novērst burvestības izplatīšanos?

Grāmata paredzēta galvenokārt 7–12 gadus veciem zēniem un meitenēm, bet arī jaunākiem, lasīta priekšā, sagādās prieku daudzu vakaru garumā. Līdz gada beigām iznāks arī trešā grāmata par nindzju Timiju un viņa draugiem.

Pieejama arī e-grāmata.