Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Lietuvas bērnu literatūras divkārtēja “čempione”* - grāmata “Skapja stāsti”

Redakcija
Redakcija

Skapja stāsti, Dangole Kandrotiene (Danguolė Kandrotienė) , Jurgitas Rancevienes (Jurgita Rancevienė) ilustrācijas, no lietuviešu valodas tulkojusi Indra Brūvere.

Kādā lietainā dienā Emīlija beidzot uzkāpa bēniņos, kur Emīlijas acu priekšā pavērās pēc lavandām smaržojoša pasaule ar čīkstošu koka grīdu un resnu, sarkanu ķieģeļu skursteni. Puskrēslā stāvēja Skapis, uz kuru nedaudz krita gaisma no diviem maziem jumta lodziņiem. Vecā koka skapja iedzīvotāji mazajai Emīlijai stāsta dažādus atgadījumus, dalās ar viņu noslēpumos un ……...atzīstas mīlestībā, taču kādu dienu pasaule ņem un apgiežas kājām gaisā.
Grāmata “Skapju stāsti” var lepoties ar vairākām nozīmīgām Lietuvas bērnu un jaunatnes literatūras balvām :

Labākā 2013.gada grāmata bērniem un pusaudžiem, apbalvota ar Prana Maišota prēmiju,

Starptautiskā jaunatnes bibliotēka 2014.gadā atzinusi šo grāmatu par īpaši nozīmīgu izdevumu bērnu un jaunatnes literatūrā, piešķirot godalgu “Baltā vārna 2014”

2014.gadā atzīta par labāko bērnu grāmatu

Grāmatas autore Dangole Kandrotiene (Danguolė Kandrotienė) ir populāra bērnu literatūras autore Lietuvā, kuras grāmatas ir ieguvušas daudzas balvas un atzinības arī starptautiskā mērogā. Paralēli grāmatu rakstīšanai Dangole Kandrotiene 2001.gadā ir nodibinājusi un vada izdevniecību “Terra Publica”, kura šogad nosvinēja piecpadsmit gadu jubileju.