Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


GREGA DIENASGRĀMATAS sāk un uzvar

Redakcija
Redakcija

Nebūs pārspīlēts, ja teiksim – amerikāņu rakstnieks Džefs Kinnijs ar pirmo grāmatu no sērijas „Grega dienasgrāmata“ 2007. gadā aizsāka jaunu ēru visas pasaules bērnu un pusaudžu literatūrā. Apgalvojumi par to, ka mūsdienu bērni vairs grāmatas nemīl un nelasa, izrādījās nieki – grāmatas par Grega Heflija piedzīvojumiem ar aizrautību lasa un ar nepacietību gaida visā pasaulē – turklāt lasītāju vidū ir gan dažāda vecuma zēni un meitenes, gan (nereti) viņu vecāki, kuri no saviem bērniem šīs grāmatas klusībā „aizņemas“… Grega uzvaras gājiens visā pasaulē ir iedvesmojis daudzu līdzīgu sēriju tapšanu – „Nikijas dienasgrāmata“, „Toms Geitss“ un citas – tomēr Grega popularitātes fenomens paliek nepārspēts.

Pirms nepilna gada – 2015. gada decembra sākumā – vienlaikus ar 10. Grega dienasgrāmatas iznākšanu Latvijā viesojās arī pats Džefs Kinnijs, un grāmatas atvēršanas pasākums Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pulcināja gandrīz tūkstoti bērnu no visiem Latvijas novadiem. Šī pasākuma laikā izskanēja arī ziņa, ka desmitā ir šīs sērijas pēdējā grāmata; to dzirdot, īstenie Grega draugi ne pa jokam noskuma. Par laimi, tas izrādījās vien pārpratums, un no šīgada 1. novembra pie lasītājiem visā pasaulē un arī Latvijā steidz jau 11. Grega dienasgrāmata – “Uz naža asmens”.

Grega Heflija dzīve kļūst arvien saspringtāka. Viņa mamma domā, ka videospēles pārvērš smadzenes biezputrā, tāpēc vēlas, lai dēls beidzot noliktu pulti un attīstītu savu “radošo pusi”.
 It kā ar to vēl nepietiktu, tuvojas Helovīna vakars un Gregam no visām pusēm uzglūn raizes. 
Kad Gregs atrod paciņu želejas tārpu, viņam rodas ideja. Varbūt mamma liks viņu mierā, ja viņš uzņems filmu un... kļūs bagāts un slavens? Bet varbūt šī plāna īstenošana tikai dubultos Grega nepatikšanas?

Džefs Kinnijs ir ne tikai iemīļots rakstnieks, bet arī interneta spēļu veidotājs, karikatūrists, producents un grāmatnīcas un kafejnīcas īpašnieks. Laikrakstā Times viņš nosaukts par vienu no 100 ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē. Grega dienasgrāmatas izdotas vairāk nekā 60 valstīs un tulkotas 35 valodās. Pēc iemīļotajām grāmatām uzņemtas trīs filmas un ir izziņota arī ceturtā.